BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  GÜNCEL

Demirel, FIBA’nın Avrupa başkanı seçildi

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Uluslararası Basketbol Federasyonu FIBA’nın Avrupa başkanlığına seçildi.

Abone ol

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, Uluslararası Basketbol Federasyonu FIBA’nın Avrupa başkanlığına seçildi.

Bugün Münih’te gerçekleşen FIBA Avrupa Genel Kurulu’nda 8 oya karşı 49 oyla başkan seçilen Demirel önümüzdeki beş yıl boyunca görev yapacak.

Demirel, bu göreve getirilen ilk Türk yönetici oldu.

Başkan seçilmesinden sonra konuşan Demirel, "Dünyanın en çok ilgi çeken ve zevkli spor dallarından biri olan basketbolu Avrupa’da birkaç adım daha ileriye taşımak amacıyla meslektaşlarımla birlikte çalışacağım için heyecanlıyım” dedi.

Demirel, 22 yıldır TBF Başkanı olarak görev yapıyordu.

TBF’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Demirel’in başkanlığı döneminde Türk Basketbolu hem erkek, hem de kadın basketbolunda uluslararası bir güç haline geldiği belirtildi.

Açıklamada, “Demirel döneminde A Milli Erkek Basketbol Takımı Türkiye’de düzenlenen 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı ve A Milli Kadın Basketbol Takımı 2012 Olimpiyatları’nı beşinci olarak tamamladı” denildi.

Turgay Demirel kimdir?

1957 yılında İstanbul’da doğan Demirel. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Bölümü’nden mezunu oldu.

1975’den 1988’e kadar Yenişehir İstanbul Bankası ve Galatasaray’da basketbol oynadı. Aynı zamanda Türkiye Milli Takımı’nda 41 defa forma giydi.

1988 yılında iki defa Türkiye Şampiyonluğu yaşadıktan sonra Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Kaptanı olarak basketbolu bıraktı.

1992 yılında TBF’nin seçimle göreve gelen ilk başkanı oldu. 6 kere başkan seçilen Demirel bu görevi 22 yıldır sürdürüyor.