BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Deli raporu alacak kadar akıllı

Milli Piyango Genel Müdürü'nü vurmadan önce deli raporu almış. Ama beklediği olmadı...

Abone ol

Milli Piyango Genel Müdürü İhya Balak'ı makamında vurarak öldüren kurum müfettişi Ahmet Öztürk'ün, cinayetten 4 gün önce Ankara'da tam teşekküllü bir devlet hastanesinin psikiyatri kliniğinden 20 günlük rapor aldığı ortaya çıktı.

Cinayetten sonra dengesiz davranışlar sergileyen Öztürk'ü yargılayan mahkeme, cezaî ehliyeti yönünden 'akıllı mı, deli mi?' sayılacağının tespitî için Adlî Tıp Kurumu'na sevk etti.

CEZAİ EHLİYETİ TAM

İstanbul'daki Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, 3-14 Mart 2008 tarihlerinde 12 gün yatılı olarak gözlemlediği Ahmet Öztürk hakkında 'cezaî ehliyeti tam' raporu verdi. Adlî Tıp Kurumu'nun raporuyla sanığın, cezaevi yerine iyileşinceye kadar akıl hastanesinde kalma ya da indirimli ceza talebiyle yargılanma ihtimali ortadan kalktı.

Adli Tıp'taki dosyasına göre, Milli Piyango İdaresi APK servisinde görevli müfettiş Ahmet Öztürk, genel müdür İhya Balak'ı vurmadan 4 gün önce, 12 Kasım 2008 günü Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Polikliniği'ne başvurdu.

Öztürk'e, 'anksiyete' teşhisi konularak 20 gün istirahat raporuyla birlikte ilaç tedavisi verildi. Türk Ceza Kanunu'na göre cezai ehliyetini etkileyecek derecede psikiyatri hastası olanlar ya iyileşinceye kadar ruh hastalıkları hastanesinde kalıyor ya da indirimli ceza talebiyle yargılanıyor.

Yürürlükteki ceza kanununun 57. maddesinde yer alan bu madde, eski ceza kanununda 46. maddede yer aldığı için halk arasında 46'lık raporu olarak biliniyor. İhya Balak'ın katil zanlısı Ahmet Öztürk, cinayeti neden işlediğini soran adli tıp uzmanlarına, yolsuzluklarla uğraşması sebebiyle kurumdaki yeriyle oynandığını, kendisine iş verilmediğini, böyle bir ruh hali içinde genel müdürü vurduğunu ve üzüntü duyduğunu anlatmış.

Kaynak: Zaman