BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.433,42
HABER /  GÜNCEL

DEHAP İl başkanından ilginç sözler

DEHAP Batman İl Başkanı Mehdi Öztüzün, Türkiye'nin ikinci Yugoslavya olma yolunda ilerlediğini ilere sürdü. ABD ve AB heyetlerinin kendilerini kıştırttığını iddia etti.

Abone ol

DEHAP Batman İl Başkanı Mehdi Öztüzün, Avrupa ve ABD'nin oyunlarının farkedilip, önlem alınmaması durumunda Türkiye'nin yakın bir zamanda ikinci Yugoslavya olma durumuyla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Siirt'e gidecek olan bölge illerdeki 'Barış Anaları'nın gelişi öncesi Atatürk Parkı'nda basın açıklaması yapan Batman DEHAP İl Başkanı Mehdi Öztüzün, Kürtler üzerinde uluslararası bir komplo kurulduğunu iddia etti.

Komplonun merkezinde Türkiye'deki Kürtler'in bulunmasının tek sebebinin mücadele olmadığını söyleyen Başkan Öztüzün, komployla elde edilmek istenenin, Ortadoğu'da olduğu gibi milliyetçiliği körüklemek ve Türkler ile Kürtler arasında savaş çıkarmak olduğunu ancak, bunun hiçbir halka fayda sağlamayacağını ifade etti.

Kerkük'teki olayların Kürtler üzerindeki komplonun bir parçası olduğunu öne süren Başkan Öztüzün, "Ne ABD'nin ne Türkiye'nin ne de çok uluslu emperyalist şirketlerin Türkmenler ile ilgisi yoktur.

ABD, Kürtler'e özgürlük vermek amacıyla operasyon yapmadı. Orada halkların başına bela olmuş bir petrol var. Tüm hesaplamalar petrol üzerinedir. Kerkük'te petrol kadar kan akıtılması ihtimali vardır" dedi.
Sorunların çözülmesi durumunda Türkiye için hiçbir tehlikenin söz konusu olmayacağını kaydeden Başkan Öztüzün,

"Türkiye sorunları çözmezse ve çözmeye yanaşmazsa Kürtler'in gözü; ABD'nin, Avrupa'nın, çok uluslu emperyalist şirketlerin arzusu olan Irak'taki yapılanmada olur. ABD heyetleri gelip, bizimle görüşüyorlar. Bize, 'Ayrı yönlerinizi ön plana çıkarın' diyorlar. ABD'nin ve Avrupa'nın oyunları görülmezse, Kürtler'in barış çağrılarına, projelerine karşın 'Hayır, sizi kabul etmiyoruz' denilirse, işte o zaman korkarım ki Türkiye ikinci Yugoslavya olur" diye konuştu.


DEHAP İl Başkanı Mehdi Öztüzün'ün açıklamalarının ardından kalabalık grup, 'Barış Anaları'nı karşılanmak üzere Batman-Siirt Karayolu'na kadar sloganlar atarak yürüdü. Siirt'e gidecek olan 'Barış Anaları'nı karşılayan kalabalık, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

ani