BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Değişiklik emrini Öcalan verdi

PKK/KADEK'in kendini feshedip isim değişikliğine gitmesi bekleniyordu. Abdullah Öcalan bunun ilk ipuçlarını birkaç ay önce yazdığı bir kitapta vermişti.

Abone ol

                                                                      BARIŞ YARKADAŞ

PKK/KADEK'in son kongresinde kendini fesh etmesi beklenen bir gelişmeydi. Bunun ilk ipuçları ise, Abdullah Öcalan'ın yazdığı ve bir süre önce piyasaya çıkan "Özgün Adamın Savunmaları" adlı kitapta veriliyordu.

Öcalan'ın Haziran ayında piyasaya çıkan 'Özgün Adamın Savunmaları' adlı kitabında yer alan bilgilere göre, yapılacak olan ilk kongrede örgütün adı 'Kürdistan Halk Kongresi' (KHK) olarak değiştirilecekti.

Aslında bu yazılar, Öcalan'ın Atina'da yargılandığı mahkemeye gönderdiği savunmasının toparlanmış haliydi.
Öcalan "Atina Karma Yeminli Mahkemesi"ne gönderdiği savunmasında hem devlet fikrinden vazgeçtiğini söylüyor, hem de örgütüne "ismi değiştirin" diye talimat veriyordu.


Türkiye'nin Avrupa Birliği kriterlerini benimsemesinin Kürtler lehine olacağını savunan Öcalan, örgütün yapılacak ilk konferansına da talimat yağdırıyordu.

'Özgün Adamın Savunmaları' adlı kitapta yer alan bilgilere göre, Öcalan örgütün yöneticilerine  'Kürdistan Halk Kongresi' (KHK) ismini de önerdi.

Abdullah Öcalan'a göre KHK, Kürt devleti kurma amacını kapsamayacak, Kürt sorunu "ulus devlet" sınırları içinde, barış yoluyla ve demokratik siyaset esaslarıyla çözülecekti.