BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,41
HABER /  DÜNYA

DEAŞ kampa 3 saat boyunca saldırmış!

Beşika kampına yönelik DEAŞ saldırısı sırasında kampta bulunan Esil Nuceyfi, terörist saldırısının 3 saat sürdüğünü söyledi. Nuceyfi, saldırıda kampa 150 kadar havan topunun isabet ettiğini açıkladı.

Abone ol

DEAŞ'ın saldırısı sırasında Beşika kampında bulunan eski vali Esil Nuceyfi, saldırı anını anlattı. DEAŞ'ın kampın çok yakınından saldırdığını ve ateşin yaklaşık 3 saat sürdüğünü söyleyen Nuceyfi, saldırıda kampta eğitim gören Haşdi Vatani güçlerinden de hayatını kaybedenler olduğunu açıkladı.

Irak'ta Musul'un Başika bölgesinde bulunan eğitim üssüne terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği saldırıya kentin eski valisi Esil Nuceyfi tanıklık etti.

Nuceyfi, DEAŞ'ın saldırısında kampın bulunduğu bölgeye 130 havan topu isabet ettiğini söyledi.

Saldırı anında bizzat kampta olduğunu ve DEAŞ'ın havan topları ile yaklaşık 3 saat boyunca saldırdığını söyleyen Nuceyfi, 3 Haşdi Vatani askerinin hayatını kaybettiğini, aynı saldırıda 4 Türk askerinin de hafif şekilde yaralandığını açıkladı. 

"DEAŞ'IN SALDIRISI SÜRPRİZ DEĞİL"

"Saldırının kamp bölgesine oldukça yakın bir yerden düzenlendiğini belirten Nuceyfi, "IŞİD'in saldırısı bir sürpriz değildi çünkü böyle bir saldırı yapacaklarını tahmin ediyorduk. Bizim, kampla ilgili güvenlik tedbirlerinin artırılması konusunda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Artık IŞİD tehdidin ortadan kaldırılması için tüm çabaları sarf edeceğiz" diye konuştu.

BİRLİKLER EĞİTİM İÇİN VAR

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin daha önce Türkiye ziyaretinde destek talep etmesi üzerine, Peşmerge ve yerel grupların eğitimi için bölgeye gönderilen Türk birliği 4 Aralık'ta nöbet değişimi gerçekleştirmiş ve 150 askerle birlikte yaklaşık 25 tank da bölgeye intikal etmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, askeri eğitmenlere yönelik tehditler konusunda istihbarat alındığını açıklamış, bu nedenle bir güç kaydırması yapıldığını bildirmişti. Ancak Irak hükümeti, egemenlik haklarının ihlal ediliği gerekçesiyle birliklerin geri çekilmesinde ısrarcı olmuştu. Türkiye bu gelişme karşısında askeri birliklerini yeniden tanzim etmişti.