BIST 10.557
DOLAR 32,18
EURO 35,16
ALTIN 2.430,57
HABER /  MAGAZİN

Dayı ve yeğen dağlarda buluştu

Tuncel Kurtiz, NTV Yeşil Ekran’da yayınlanan “Tuncel ve Dostları” programda bu hafta “Ezel” dizisindeki rol arkadaşı Kenan İmirzalıoğlu’nu ağırladı.

Abone ol

Perşembe günü saat 20.00’de NTV’de yayınlanacak program çekimi Kurtiz’in İmirzalıoğlu’nun gelişini heyecanla evinin avlusunda beklemesiyle başladı.

İmirzalıoğlu, buluşmaya geç kalınca, ikili vakit kaybetmeden dağların yolunu tuttu. İkili, patika ve dağ yollarında bazen koşarak, bazen yürüyerek sohbet ederken, Edremit Körfezi’ninin eşsiz manzarasını kuşbakışı seyretti. Kurtiz, İmirzalıoğlu, 1948 yılında Kaz Dağları’nda meydana gelen büyük bir yangından kurtulan tek ağacın gölgesinde, Edremit körfezine karşı Şeyh Bedrettin Destanı’ndan pasajları ezbere okudu.

Ayrıca incir, badem ve nar ağaçlarının altında, yöreye ait mitolojik hikayeleri ve bölgenin tarihini anlattı. İmirzalıoğlu, 5 sene önce Tuncel Kurtiz’e bir çay içmek için uğrayıp nasıl 9 gün kaldığını ve bu ziyareti sırasında beraber yaptıkları yürüyüşlerin ve 70’lerindeki Tuncel Kurtiz’in bu yürüyüşlerdeki performansının da etkisiyle spora başlamaya nasıl karar verdiğini anlattı.