BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.450,42
HABER /  GÜNCEL

Dayanamadı öptü ve sonrasında olan oldu!

Apartman komşusunu dudağından öpen kişi yaptığının karşılığını 8 yıl 4 ay ceza ile ödeyecek. İşte yaşanan ilginç olay..

Abone ol

Apartman komşusu 41 yaşındaki N.Z .'yi merdivenlerde dudağından öpen 53 yaşındaki 5 çocuk babası N. T. tutuksuz yargılandığı Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. N.T., kolunun değdiğini ileri sürerken, N.Z., "Elleriyle iki yanağımdan tuttu, dudağımdan öptü" dedi. Üç çocuk annesi olan ev kadını N.Z. ise kendisini öpen N.T.'ye hakaret ettiği için üç ay hapis cezası aldı. Yerel mahkemenin kararı, Yargıtaya gönderildi.

Olay 7 Haziran 2008 günü saat 14.00 sıralarında Palandöken ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre N.Z., sofra bezini binanın dışında silkeledikten sonra apartmanın giriş katından yukarı doğru çıkmaya başladı. Bu sıradan aynı apartmanın 4'üncü katında oturan N.T., merdivenlerden hızlı bir şekilde inerken karşılaştığı komşusu N.Z.'i duvara doğru yaslayıp iki eliyle yanaklarını kavrayıp dudağından öperek gitti. Yaşanan bu olay sonrası N.Z, kendisini öpen komşusu N.T'ye, 'İt, köpek ve kavat' diye bağırdı. N.T., N.Z.'ye dönerek eliyle sus işareti yaptı ve yoluna devam etti.

3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanan N.T., ifadesinde, "Merdivenlerden inerken kolum, N.Z.'nin koluna değdi. Bunun üzerine N. bana hakaretlerde bulundu. Bu hakaretleri bertaraf etmek için bana iftirada bulundu. Kendisinden şikayetçiyim. Kendisi iftiraya alışık bir kişi. 4-5 yıl kadar önce evinin balkonuna bir erkeğin çıktığını belirterek apartmanı ayağa kaldırmıştı. Bu olayda tespit edilemedi. Bir dilenci kadını hırsızlıkla suçladığına da şahit olmuştum" dedi.

Olay günü evin bahçesinden apartmanın içerisine girdiğinde, yukarıdan inen komşusu N.T.'ye duvara dayanarak yol verdiğini belirten N. Z., komşununun iki yanağından tutarak dudaklarından öptüğünü söyledi. Korkudan elinin ayağının tutulduğunu belirten Z., "N'nin bu davranışı karşısında hakarette bulundum. Daha sonrayı olayı eşime anlattım. O da bana git olayı N'nin eşine anlat. Bende N'nin evine gidip yaşananları eşi G'ye anlattım. O da bana, 'Allah belasını versin. Arkadaşları hacca gitti. Kendisi arabayı sattı, gidemedi. Evde bunun üzüntüsü ile ağladıktan sonra kalkıp öğlen namazını kıldı. Demek evden çıkarken sana bunu yaptı' dedi. G. daha sonra belki N'nin beni gelini veya kızına benzetmiş olabileceğini söyledi. Bu olaylar nedeniyle psikolojim bozuldu. N.T'den davacayım" diye konuştu.

İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu'nun 30 Mart 2009 tarihli raporuna göre, N.Z'nin olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu açıklandı. 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı' suçundan tutuksuz yargılanan N.T, mahkeme heyeti tarafından suçlu bulanarak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın iyi halini gözönünde bulundurularak cezasını 8 yıl 4 aya indirdi. N.T'nin avukatı Naci Turan karara Yargıtayda itiraz etti.