BIST 10.219
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.452,95
HABER /  GÜNCEL

Fehmi Koru'ya dudak uçuklatan teklif

Ahmet Tezcan Habertürk'te açıkladı. Fehmi Koru dün akşam söylemiş. Astronomik bir rakam önerilmiş. Kimden mi?

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Yeni Şafak'tan gönderilen Fehmi Koru'ya süper bir teklif yapıldı. Bunu da Habertürk canlı yayınında Ahmet Tezcan açıkladı. Tezcan'ın deyimiyle Fehmi Koru'ya 'astronomik bir rakam' önerildi.

Astronomik rakamlı yazarlık teklifi dün akşamki fasılda Fehmi Koru'ya iletilmiş. Fasıla katılan Ahmet Tezcan duyduklarını canlı yayında aktardı. Dediğine göre rakam kadar bu yazarlık teklifini getiren kurumda sürpriz oldu.
Peki hangi kurum derseniz?

ASTRONOMİK TEKLİF
FEHMİ KORU SÜRPRİZ YAPABİLİR

Ahmet Tezcan'ın ağzından aktaralım:
-"İnternethaber sitesinin sahibi Hadi Özışık astronomik bir rakam önererek Fehmi Koru'ya yazarlık teklif etti."
Astronomik rakam sözünü duyan Doğan Satmış şaşırarak sordu: 
-Doğan Satmış: "İnternet siteleri o kadar para kazanıyor mu?"
-Ahmet Tezcan: "Evet internet siteleri artık çok para kazanıyor. Bence Fehmi Koru'ya önerdikleri çok çok iyi bir rakam. Kabul etmedi Fehmi Koru, dinlenmek istediğini söyledi. Ama Fehmi Koru hiç kimsenin ummadığı sürpriz bir çıkış yapabilir."

RAKAM ÖNERİLDİ Mİ?

Bu teklifin ayrıntılarını Gazeteciler.com'un da sahibi olan İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık'dan öğrendik. Özışık, Fehmi Koru'ya teklifte bulunduklarını ancak para mevzusuna henüz hiç girilmediğini söyledi. 

Hadi Özışık, "Evet kafamda bir rakam var. Ahmet Tezcan'ın dediği gibi oldukça iyi bir rakam. Fehmi Bey'le konuştuk ama bütçe konusunda sıkıntı olmadığını da söyledim. Rakam telaffuz etmedim henüz" dedi. 

DUAN KABUL OLURSA BAKARIZ
 
Fehmi Koru'nun internet medyasına sıcak baktığını ve internete çok önem verdiğini belirten Hadi Özışık, aralarında geçen şu diyaloğu aktardı:

-Fehmi Koru: "Ben yıllarca günde iki yazı yazdım. Çok yorgunum o yüzden beni rahat bırakın. Bir süre yazı yazmayacağım, dinleneceğim. Yazı yazasım yok."
-Hadi Özışık: "O zaman Allah sana yazı yazma ilhamı versin"
-Fehmi Koru: "Duan kabul olursa bakacağız o zaman."

EN ÇOK OKUNAN YAZAR OLUR

Hadi Özışık, Fehmi Koru'nun internethaber'de yazması durumunda Türkiye'nin en çok okunan yazarı olacağı konusunda iddialı. Buna bir de örnek veriyor ve diyor ki:
"Fehmi Koru İnternethaber'de yazdığında Türkiye'nin en çok okunan yazarı olacak. Elimizde Gazeteoku gibi bir silah var. Gazeteciler.com var. Bu üç sitede yazıları yayınlanacağı için kimse onun kadar okunamaz. Ahmet Taşgetiren bizde yazdığında hergün 150 bin kişi tarafından okundu."

FASILDA İÇKİ İÇİLDİ Mİ?

Fehmi Koru'nun dün gece Haliç Kongre Merkezi'nde verdiği fasıla dair notları da aktaralım sizlere. Yazarlıktan ayrıldıktan sonra fasıla katılım düşer diyenler yanıldı. Çünkü bugüne kadarki en yoğun katılımlı fasıl gerçekleşti. Söylentilerin aksine Aydın Doğan fasılda yoktu. Ama çok kalabalık bir gazeteci topluluğu vardı. Fasıl gece saat 1 gibi sona erdi.

Bugünlerde medyada bildiğiniz gibi içki tartışması var. Haliyle fasılda içki ikramı var mıydı merak konusu oldu? Onu da Ahmet Tezcan'dan öğrendik. Dediğine göre " İçki yasak değildi ama fasıl geleneğinde içki olmadığı için tercih edilmedi."