BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kadın cezaevinde cinsel ilişki skandalı

Fransa, 41 yaşındaki kadın cezaevi müdürünün genç bir mahkumla yaşadığı cinsel ilişki nedeniyle görevden alınmasını konuşuyor...

Abone ol

Fransa, 41 yaşındaki Versailles kadın cezaevi müdürü Florent Goncalves'in 21 yaşındaki genç bir mahkumla yaşadığı cinsel ilişki nedeniyle görevden alınmasını konuşuyor.

Fransa'nın gündeminde bugünlerde sıradışı bir hikaye var. 41 yaşındaki Versailles kadın cezaevi müdürü Florent Goncalves, 21 yaşındaki mahkum Emma Arbabzade ile cinsel ilişkiye girdiği gerekçesiyle görevinden alındı.

Emma Arbabzade 2006'da "Barbarlar Çetesi" olarak bilinen bir silahlı grubun Yahudi kökenli İlan Halimi adlı genci kaçırarak katletmesinde "yem" olarak kullanılan isim.

Olay geçtiğimiz Kasım ayında müfettişlerin cezaevini ziyaret etmesiyle ortaya çıktı. Müdürün Emma ya da Yelda olarak bilinen mahkuma yönelik iltimasları diğer mahkumlar tarafından şikayet edildi.

Yürütülen gizli soruşturmada Goncalves'in mahkum sevgilisine çeşitli hediyeler, para ve cep telefonu sağladığı belirlendi.

EVLENMEYİ DÜŞÜNÜYORUM

Cezaevi müdürü Aralık 2009'dan bu yana genç mahkum kadınla cinsel ilişki yaşadığını, Emma ile evlenmeyi düşündüğünü itiraf etti.

Olay Fransa'da bir ilk. Ama medyanın yoğun ilgisinin nedeni bu değil. Asıl odak noktası mahkum Emma'nın sabıkası. Zira Emma 2006'da öldürülen Yahudi kökenli İlan Halimi cinayetindeki rolü nedeniyle cezaevinde.

Halimi Fransa'da "Barbarlar Çetesi" olarak bilinen ve siyahi Müslümanlardan oluşan Yahudi düşmanı bir silahlı grup tarafından kaçırılmış, 24 gün işkence edildikten sonra da öldürülmüştü.

O zaman 17 yaşında olan İran kökenli Emma ise bu cinayette "yem" olduğu için geçtiğimiz yıl 9 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.