BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  GÜNCEL

Dayakçı kızların cezaları belli oldu!

Trabzon'da eve çağırdıkları iki kızı döven ve ardından da sosyal medya hesaplarından görüntüleri paylaşan Hasibe H., Nurçin Ç. ve Mihriban Y. hakkında Karadeniz Teknik Üniversitesi kararını verdi.

Abone ol

TRABZON'da sosyal medyada tartışan ve eve çağırdıkları iki kızı darp eden Hasibe H., Nurçin Ç. ve Mihriban Y. hakkında karar verildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi, üç öğrencinin bir dönem okuldan uzaklaştırılmasına karar verdi.

Trabzon'da sosyal medya hesabından tartıştıktan sonra kaldıkları eve çağırdıkları Esra K. ve Kübra T. adlı iki kızı dövdükleri ve görüntüleri sosyal medya üzerinden yayınlandığı iddia edilen Hasibe H., Nurçin Ç. ve Mihriban Y. hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Haklarında 12 yıldan 46 yıla kadar hapis talep eden savcının tutuklama talebini reddeden 4. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Yüksel Karakuş, duruşma tarihi olarak 4 Temmuz'u belirledi.

BİR DÖNEM UZAKLAŞTIRMA CEZASI

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) eğitim gören üç kız hakkında disiplin kurulu da karar aldı.

Mimarlık fakültesi öğrencisi Hasibe H., hukuk fakültesi öğrencisi Nurçin Ç. ve mühendislik fakültesi öğrencisi Mihriban Y.'ye bir dönem okuldan uzaklaştırma cezası verdiklerini belirten KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, "Yaşanan olayın adli boyutunun tamamlanmasının ardından öğrencilerimizin dosyasını yeniden ele alacağız ve ikinci bir ceza daha vereceğiz" dedi. Baykal, alacakları cezaya göre öğrencilerin okuldan ilişkilerinin de kesilebileceğini söyledi.