BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Dayak iddiası dayak getirdi

Bir öğrencinin dövüldüğü iddiası iki öğretmeni birbirine düşürdü. Bakın neler yaşandı?

Abone ol Niğde'de bir öğrencinin dayak iddiası okuldaki iki öğretmeni birbirine düşürdü. Öğrenciye dayak atttığı iddia edilen beden eğitimi öğretmeni, edebiyat öğretmen ile öğrenci yüzünden kavga etti. Beden eğitimi öğretmeni, hem öğrenciden hem de edebiyat öğretmeninden şikayetçi oldu.

Niğde Hacı Zekiye Aslan Lisesi'nde meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti:


11-C sınıfı öğrencisi İbrahim K. (17), İstiklal Marşı'na geç kaldığı için Beden Eğitimi Öğretmeni Nakım Ö.'nün (35) kendisini dövdüğünü iddia etti. Bunun üzerine öğrenci, Edebiyat Öğretmeni Kazım B.'ye (32) beden eğitimi öğretmenini şikayet etti. Edebiyat Öğretmeni Kazım B., Beden Eğitimi Öğretmeni Nakım Ö.'ye giderek, kendi öğrencisini dövdüğü gerekçesi ile tartışmaya başladı. İki öğretmenin tartışması kavgaya dönüştü. İki öğretmen kavga sırasında yere yuvarlandı.

Kavganın ardından iki öğretmen karakolluk oldu.

Beden Eğitimi Öğretmeni Nakım Ö., polise verdiği ifadede, "Pazartesi sabahı koridorda nöbet görevimi yaparken 08.38'de İbrahim K.'nın elini kolunu sallaya sallaya kabadayı gibi geldiğini görünce nereden geldiğini sordum. 'Evden geliyorum' dedi. 'Niye geç kaldın' diye soramama fırsat vermeden bana aldırmayıp yanımdan geçip gitti.

'Sözüm bitmedi İbrahim' dedim. 'Bugün İstiklal Marşı da vardı 'geç kaldı' kağıdı alamazsın, yok yazılırsın oğlum' dedim. 'Yazılırsam yazılıyım' dedikten sonra 'Terbiyesizlik yapma' diyerek kolundan tutup 'Gir sınıfına' diye ittim.

Halen öğrencilerin önünde bana el kol hareketi yapmaya devam etti. Öğretmenin sınıfta olmadığını görünce o zaman özel görüşelim diyerek spor odasına çağırdım. Sorunlu ve problemli bir çocuktu. Okulda kabadayılık yapıp gruplaşmalara neden oluyordu. Bunları yapmaması, aklını başına alması için nasihatlarda bulundum. Bana karşı terbiyesizliği sürdürünce kovdum. Kesinlikle dayak atmadım. Raporda da bu ortaya çıkacaktır." dedi.

Nakım Ö., ifadesinde şunları kaydetti: "Daha sonra Edebiyat Öğretmeni Kazım B. dersi sırasında spor odasına gelerek öğrencilerine 'Çıkın dışarı' diyerek kovdu. Üzerime doğru yürüyerek 'Sen benim öğrencimi nasıl döversin' diye bağırıp çağırmaya başladı. Ben dayak atmadığımı anlatmaya çalıştım ve onun üzerine vazife olmadığını belirterek 'İdareci misin?' dedim. Beni dinlemedi ve boğazıma sarıldı. Ben de kendimi kurtarmak için mücadele etmeye başladım. Boğazımı bırakmayınca masanın yanındaki koltuktan ikimiz birden yuvarlanıp sehpa ve masaya çarptık. Elinden kurtularak müdürün yanına gittim olayı anlattım. Polisler geldi. İkimizi de alarak hastaneye getirdiler." şeklinde anlattı.

Öğretmen Nakım Ö., öğrencisi İbrahim K. ile kendisine saldıran öğretmen Kazım B.'den şikayetçi oldu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.