BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'nun sözleri en çok onu ağlattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mayıs'ta yapılacak AK Parti kongresinde görevi bırakıyor. Genel merkezdeki MYK toplantısı sonrası Davutoğlu'nun açıklamaları partideki bazı isimleri göz yaşlarına boğdu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yapılacak kongrede görevi bırakacağını açıklamasının ardından salondaki bazı isimler gözyaşlarına boğuldu. En çok gözyaşını ise Davutoğlu'nun teyzeoğlu olan genel başkan danışmanı ve eski Konya milletvekili Kerim Özkul oldu.

Başbakan Davutoğlu'nun MYK toplantısı sonrasında yaptığı veda konuşmasında bazı partililerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP’de kongre kararının ardından yapılan parti MYK toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek veda konuşması yaptı.



Davutoğlu’nun konuşması sırasında AKP Konya eski Milletvekili ve Başbakan Danışmanı Kerim Özkul’un gözyaşlarına boğulduğu anlar kameralara takıldı.

Kerim Özkul, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun teyzeoğlu... Üç dönem kuralına takılan isimlerden olan Özkul, AK Parti'nin en uzun süre milletvekilliği görevini yürüten isimler arasında yer alıyor. Özkul, Davutoğlu'nun başbakanlığında ise milletvekili adayı olmamış; ancak AK Parti'de genel başkan danışmanlığı görevine atanmıştı. Özkul'un Davutoğlu'nun gidişiyle birlikte partiden ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

KONYA’YA ÖZEL TEŞEKKÜR

22 Mayıstaki kongrede aday olmayacağını açıklayan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, veda konuşmasında Konyalılara özel teşekkür etti.

Davutoğlu, ‘Konyalı hemşehrilerime özellikle teşekkür ediyorum. Balkon konuşmasının gücünü sizden aldım. Konyalıların kimseye sitem duymamasını istiyorum’ dedi.

İLK TEŞEKKÜR KONUŞMASINI MEMLEKETİNDE YAPMIŞTI

Ahmet Davutoğlu’nun memleketi Konya’da AKP 1 Kasım seçimlerinde yüzde 74,4 oranında oy alarak birinci parti olmuş ve Başbakan ilk teşekkür konuşmasını da memleketinde yapmıştı.

KONYA AKP İL TEŞKİLATI’NDA SESSİZLİK HAKİMDİ

Başbakan Davutoğlu’nun MYK toplantısı sonrası açıklama yaptığı sırada memleketi Konya AKP teşkilatında sessizlik hakimdi.