BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan YPG uyarısı! Hedef saptırmaya çalışıyorlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu grup toplantısında Ankara saldırısı için YPG'yi kınamayan HDP'yi eleştirdi. Davutoğlu; ''Hedef saptırmaya çalışıyorlar. Amaçları YPG'yi temize çıkarmak'' diyerek oynanan oyuna dikkat çekti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Meclis'teki grup toplantısından milletvekillerine seslendi.

Davutoğlu Ankara sadırısını düzenleyen YPG için yürütülen oyuna dikkat çekerek ''İnternetten buldukları bir fotoğraf ile hedef saptırmaya çalışıyorlar. Amaçları YPG'yi temize çıkarmak ama bu örgütlerin hepsi birer piyondur''dedi. İşte Davutoğlu'nun açıklamaları:

BAŞLARINI ÖNE EĞDİRMEYİZ

Çarşamba günü Ankara'da vahşi bir saldırı gerçekleşti. Bir kez da  hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Şehit yakınlarımız o kada vakurdular ki başları öne hiç eğilmedi. Biz de başımızı hiç öne eğmedik eğmeyeceğiz.

O MİLLETİN İRADESİNİ KIRMAK MÜMKÜN

Bir millet zor günlerde vakur bir tavır takınmayı kültür haline getirmişse, omuz omuza durabilmişse o milletin iradesini kırmak mümkün değildir.

ÜLKE GENELİNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDIK

Ankara'da yaşanan saldırının ardından ülke genelinde güvenlik önlemleri aldık.

YENİ BİR GÜVENLİK ANLAYIŞI GELİŞTİRECEĞİZ

Her ilimizin hassasiyet ihtiyaçlarını taşıyan çalışmalar yürütüyoruz. Bundan böyle her ilimizin özgün durumunu ele alarak o ile özgü güvenlik anlayışı geliştireceğiz.

"YPG'Yİ TEMİZE ÇIKARMAK İSTİYORLAR"

Emniyet birimlerimizin hızlı çalışması sonucu olay açığa kavuşturulmuş, YPG-PKK işbirliği ortaya konmuştur. 21 kişilik terör şebekesi ortaya çıkarılmıştır. Türkiye'ye yönelik faaliyet gösteren terör örgütlerinin hedefi hepimiziz, hepimiz teröre karşı birlikte hareket etmeliyiz. İnternetten buldukları bir fotoğraf ile hedef saptırmaya çalışıyorlar. Amaçları YPG'yi temize çıkarmak ama bu örgütlerin hepsi birer piyondur.

"İNTİHAR BOMBACISININ CENAZESİNE KATILMAK İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR"

Türkiye partisi olacağını iddia ederek seçime giden partinin Ankara saldırısı karşısında sessiz kaldığını gördünüz. "Bu cinayeti lanetliyorum" diyemediler. Ne kaderimizde beraberler ne de kederimizde.

Sırtlarını terör örgütlerini dayadıkları için ortak bildiriye imza atmadılar. İnanıyorum ki o partiye oy veren tüm vatandaşlarımız yeniden bir iç muhasebe yapmıştır. Bir intihar bombacısının cenazesine katılmak, onu saygıyla anmak insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar, Türkiye bu oyuna gelmeyecek, hesap soracaktır.

"OPERASYON GEREKİYORSA KİMSEDEN ONAY ALMAYIZ"

Terör saldırısının olduğu anda çalışmakta olan Meclis'in çalışmasını sürdürmesine minnettarım. Bu Meclis düşman saldırısı, terör saldırısı olduğunda milletin nihai merciidir. Bizler her halükarda Meclis'i açık tutacak, milletin sesi olmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak için bir an bile tereddüde düşmeyiz. Operasyon gerekiyorsa kimseden onay almayız. Bu coğrafyada Kürtlerin de, Türkmenlerin de, Arapların da, Ezidilerin de en büyük dostu Türkiye'dir.