BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,71
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Uşak'ta flaş açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu Uşak'ta halka seslendi. Davutoğlu'nun hedefinde Bahçeli'nin Suriye açıklaması ve HDP'nin vaatleri vardı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Uşak mitinginde konuştu. Kenan Evren'in ölümü hakkında konuşan Davutoğlu, "Milletin verdiği makamı terkeder miyiz? Şimdi Kenan Eren ölünce herkes darbe karşıtı oldu. CHP 27 Mayıs darbesini desteklemedi mi? Nasıl bir ikiyüzlülük bu." dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Selam olsun, selam olsun, selam olsun. Aşıklar diyarı Uşak'a selam olsun. AK Parti Türkiye'nin bütün renklerini bütün desenlerini bütün güzel hallerini yansıtıyor.

"BUNLARIN HEPSİ LOM SÖZLÜ, LOM AĞIZLI"

Biz gerçek Türkiye milliyetçiler, bu milletin birliğini beraberliğini savunanlar bizim için Türkiye'nin heryeri şerefimizdir, onurumuzdur. Al bayrağı oralarda dalgalandırmak bizim onurumuzdur. Birisi çıkıyor Taksim'i Kabe'ye benzetiyor. Bir sözümüz var bunların hepsi lom, sözlü lom ağızlı. Bize hesap soracaklar er meydanına rahatlıkla Hakkari meydanına çıksınlar. Biz Allah'tan ve milletten başka kimseden korkmayız.

"SURİYE'NİN EŞMESİNE RAHAT GİDERİZ"

Bizim birliğimiz Uşak halısı gibidir. Geçen Sülayman Şah'a gittim Bahçeli kimden izin aldın diye sordu. Cevap veriyorum; Biz Allah'tan başka kimseden izin almayız. Uşak'ın eşmesine ne kadar rahat gitmişsek Suriye'nin eşmesine de öyle gideriz kimseden izin almayız. 2002'de olduğu gibi bir yere gitmek için borç para talep eden bir Türkiye yok. IMF memurlarının direktifi ile hareket eden bir Türkiye yok, borç veren bir Türkiye var.

"BİZİM İÇİN MESELE KOLTUK DEĞİL YÜREK MESELESİ"

Biz birinci parti olmazsak ben istifa etmeye hazırım. Ama Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Bahçeli diyemiyor. Çünkü kazanamayacaklarını biliyorlar. Çünkü koltuk sıcak, oturuyor genel başkan koltuğunda. Siyaset yapıyorlar kendisince. Bizim için mesele koltuk değil yürek meselesi. Onun için biz Ankara'da oturmadık.

"BİZ GAZZE'DEKİ ÇOCUĞUN GÖZYAŞINA..."

Biz Gazze'deki çocuğun gözyaşına, Arakan'daki müslümanın acısına aşığız. Onların acısını dindirmek için elmizden ne geliyorsa yaparız.Biz Kerkük'e de gittik, Somali'ye de. Dünyanın heryerinde varız, varolacağız. Çünkü seçim sloganlarımızı öğrendiniz. Biri de şu; bize heryer Türkiye. İşte davamızın esası budur. Aynı şekilde büyük bir aşkla Türkiye'nin heryerini inşa etmeye çalıştık. Biz geldiğimizde 6.500 km duble yol vardı. Şimdi 18 bin kilometre ekledik. Bizim bütünn meselemiz millete hizmet meselesidir.

"YARIN TARİHİ BİRGÜN, YARIN YASSIADA'DAYIZ"

Her yolu denediler, darbe yolunu denemeye çalıştılar. 27 Nisan e-muhtıra. Rahmetli Adnan Menderes'in şehadetinden ilham almışız. Milletin verdiği makamı terkeder miyiz? Şimdi Kenan Eren ölünce herkes darbe karşıtı oldu. CHP 27 Mayıs darbesini desteklemedi mi? Nasıl bir ikiyüzlülük bu. Aynı CHP ki, yarın tarihi bir gün. Yarın Yassıada'dayız. Biz Adnan Menderes'in acı çektiği yerleri kongre merkezi yapacağız ki kimse bir daha darbe yapmaya cesaret edemesin. İkna odacılarından nasıl milletvekili oldu? 27 Mayıs'la ilgili açıklamalarıma MHP açıklama yapmış, biraz tarihlerine baksınlar ne demek istediğimi anlayacaklar. Bizler hiçbir zaman hiç bir darbenin, vesayetinin anti-demokratik oyunun içinde olmadık, hep karşısında olduk. Biz yola çıkarken bu başımızı, gönlümüzü, yüreğimizi koymuşuz.

"BRE GAFİLLER KARŞINIZDA ESKİ TÜRKİYE YOK"

Bir darbe dönemi kapanırken Gezi olaylarıyla bizi devirmeye çalıştılar. Bugün görevden alınan savcılar o gün dönemin başbakanı diye iddianame hazırladılar. Bre gafiller karşınızda eski Türkiye yok. İşte dün savcıların görevden alınması HSYK kararı şunun tescilidir. Aynen 27 Nisan'daki e-muhtırayı iade ettik ya bu iddianameleri de aynen sahiplerine iade ediyoruz.

"PARALELCİLER AK PARTİ'NİN KARŞISINDA ÇALIŞIYOR"

CHP, HDP'nin barajı geçmesi için çalışıyor. HDP'de Kadıköy'de başka Ağrı'da başka konuşuyor.Paralelciler şimdi Doğu'da HDP'ye, İç Anadolu'da MHP'ye, sahilde CHP'ye oy verin diye yayıyorlar. AK Parti'nin karşısında çalışıyorlar. 7 Haziran'da karar verilecek şey sadece bir partiyi seçmek değil. 7 Haziran'da sadece Türkiye'nin değil Ortadoğu'nun da kaderini tayin edeceksiniz.