BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,59
ALTIN 2.385,02
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan son dakika 4 eski bakan açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı son dakika açıklamasında 4 eski bakanla ilgili komisyon kararının ertelenmesini yorumladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya'da yaptığı son dakika açıkmasında dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonunun oylamasını ertelenmesine ilişkin şu yorumu yaptı:

"Hepimiz yeni belgelerin değerlendirilmesiyle komisyondan çıkacak raporu ve kanaati beklemek durumundayız."

Davutoğlu "hangi tarafta, nerede durduğuna" yönelik soruya ise  "Hukuk devletinin ve Meclis'te bu komisyonun işleyiş tarzının, yönteminin yanında duruyoruz. Bu komisyon hangi prensipler etrafında oluşmuşsa ve çalışmalarını hangi temel ilkeler ve prosedürler etrafından yürütüyorsa o korunmalıdır ve herhangi bu tarz yorumlarla komisyonun çalışmaları şöyle veya bu yönde etkilenmemeli" karşılığını verdi. 

HDP GÖRÜŞMESİ

Başbakan Davutoğlu HDP heyeti - Akdoğan görüşmesi hakkında ise “Son dönemdeki görüşmelerde olumlu gelişmeler var. Kamu düzeni her hangi bir görüşme konusu değildir. Kamu düzeni Türkiye'nin her noktasında işleyecektir. Tek bir tarafla değil her tarafla görüşmelerimiz sürecek” şeklinde konuştu