BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan partilere koalisyon mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bayram namazı sonrası koalisyona ilişkin sorulara yanıt verdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bayram namazı sonrası 2. tur koalisyon görüşmelerine başlayacaklarını söyleyerek, muhalefet partilerinden kalıcı hükümeti oluşturmak için her türlü görüşe açık olmalarını istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bayramı İstanbul'da karşıladı. Sultanahmet Camisi'nde bayram namazını kılan Davutoğlu, Türkiye'nin ve İslam dünyasının Ramazan bayramın kutladı.

Koalisyon görüşmelerine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, şunları söyledi:

Ramazan Bayramı öncesinde birinci turu bitirme hedefindeydik, bitirdik. Genel başkanlara, gösterdikleri misafirperverlik için bir kez daha teşekkür ediyorum. Çok açık yürekli istişarelerde bulunduk. Şimdi bu tabloyu hep beraber değerlendireceğiz. Hem biz yani hükümeti kurmakla görevlendirilmiş taraf olarak değerlendireceğiz hem de muhataplarım genel başkanlar yaptığımız görüşmelerle ilgili bayramın da getirdiği atmosfer içinde istişarelerde bulunacaklardır. Bayram sonrasında hemen çalışmalara başlayacağız tekrar.

MYK'DA DEĞERLENDİRME

Salı günü AK Parti MYK'sını genişletilmiş bir şekilde toplamayı düşünüyorum. MYK'da arkadaşlarımıza hem bilgi aktaracağız, değerlendirmeler yapacağız. Bütün bu izlenimleri aynı gün Bakanlar Kurulu ve partinin diğer organlarında görüşeceğiz. En doğru kararları, en doğru adımları, en doğru zamanda atmak için çaba sarf edeceğiz. Dolayısıyla bayram sonrasında hemen bu çalışmaları sürdüreceğiz.

GÖNÜLLERİNİ AÇMASI GEREKİR

Mesajım temelde şu tüm muhalefet liderlerine; seçim kampanyası esnasında karşılıklı olarak gönül kırıklıklarına dahi sebebiyet vermiş olan bazı açıklamalar olmuş olabilir. Herkesin birbirine herhangi gönül kırıklıkları varsa öncelikle bu konuda helalleşmesi ve gönüllerini açması gerekir. Muhalefet liderleriyle yaptığım görüşmede bunun sağlanmış olduğunu görmekten mutluluk duyuyorum. Bundan sonra da hepimiz nihayet ülkeye hizmet için siyaset yapıyoruz. Bunu unutmadan, parti ve şahsi planlamalarımızın ötesinde ülkemizin geleceği için ikinci tur öncesinde tekrar bir muhasebe yapmalarını ve en iyi şartlarda kalıcı ve güçlü bir hükümeti oluşturmak için her türlü görüşe açık olmalarını rica ediyorum