BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,36
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Davutoğlu'ndan öğretmen adaylarına müjde

Başbakan Davutoğlu TRT Haber'de katıldığı canlı yayında öğretmen adaylarına atama müjdesi verdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şubat’ta geçen seneden kalan 10 bin ile gelecek yıla tahsis edilecek öğretmen atama sayısının yarısını yapacağız." dedi.

Davutoğlu, TRT 1'de ortak yayında canlı olarak yayınlanan "Başbakan ile Özel Yayın" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Davutoğlu, "Öğretmenlere bir müjdeniz var mı" sorusu üzerine, "Ben de bir öğretmenim. Geçmişim itibarıyla öğretmenlerimiz bizim geleceğimizi aydınlatacak nesillerin yetişmesi bağlamında en büyük güvencemiz, manevi saygı, hürmet bağlamında da en aziz topluluğumuzdur. Onlarla ilgili hiçbir şeyi ihmal etmedik" değerlendirmesinde bulundu.  

Öğretmen atamalarına ilişkin bir beklentinin olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Geçen seneden kalan 10 binlik bir atamamız vardı, 37 bin atadık. 10 bini şubat ayında atayacağız. Önümüzdeki sene içinde ihdas edilen kadroların da yarısını şubat ayında atamayı düşünüyoruz. Bu herhalde 30 bin civarına doğru giden bir rakama ulaşır zamanla. Bu atamaları yapacağız. Ben prensip olarak, önüme atamalar geldiğinde şubat atamalarını geçen sene de yaptık ama biraz tereddütle karşıladı arkadaşlar. Çünkü şubat ayında atandığı zaman öğretmen yılın ortasında nasıl gidecek? Bugün Milli Eğitim Bakanımızla tekrar konuştuk."

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ KURUYORUZ

Davutoğlu, "Beyannamemizde de var Öğretmen Akademisi kuruyoruz. Yani öğretmenleri tekrar meslek içi eğitimden geçireceğiz ve öğretmen kurmayları yetiştireceğiz tabiri caizse. Nasıl Harp Akademisi harp kurmayı yetiştirir. Polis Akademisi polisi, Öğretmen Akademisi ile de öğretmenlerimizi yenileyeceğiz, geliştireceğiz" dedi.  

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Şöyle bir şey yapacağız; şubat ayında atama olan öğretmenler yeni bir sistemle atandıkları yere gitmeyecekler. Bulundukları yer neresi ise orada bir okula gidecekler, çalışacaklar ya da staj görecekler. Bir dönemi öyle geçirecekler. Doğu'ya, Güneydoğu'ya atandı. Bir dönem evi neredeyse ya da bitirdiği okul neredeyse orada bir okula onu göndereceğiz. Atandıktan sonra bir dönem orada çalışacak. Orada bir öğretmenle birlikte hazırlık yapacak. Yazın da Öğretmen Akademisi oluştuktan sonra yazın da bir meslek içi eğitime tabi tutulacak. Dolayısıyla şubat ayında atandı, eylül ayına kadar geçen 7 ayı öğretmenlerimizin kendi kabiliyetlerini, formasyon üzerindeki gelişimlerini tamamlayacakları bir dönem olarak değerlendireceğiz. Şubat atamalarının dezavantajları da ortadan kalkmış olacak."