BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan muhalefete fezleke çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'deki AB zirvesi öncesi dokunulmazlıklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup başkanvekillerine talimat verdiğini, diğer başkanvekilleriyle dokunulmazlıkların kaldırılması için görüşmelerini istediğini söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ucuz kahramanlık yaptığını da ifade eden Davutoğlu, "Maskelerin inmesi gerekiyor" diye konuştu.

Davutoğlu, Brüksel'deki AB zirvesi öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin tekliflerine yönelik, partisinin grup başkanvekillerine gerekli talimatı verdiğini

söyledi. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları; 

MUHALEFET BÖYLE BİR TEKLİF BEKLEMİYORDU

Muhalefet partileri böyle bir teklif beklemiyorlardı. Ama bu değerlendirmeleri çelişkiye düşmeden yapmalılar. Sanki AK Parti dokunulmazlıkları kaldırmaktan çekiniyor zannettiler. 

MASKERLERİ İNDİRMEK GEREKİYOR

Devlet Bahçeli HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda destek vereceğini açıklamıştı. Sayın Kılıçdaroğrlu sürekli olarak kaçamak yollara geldi. Ucuz kahramanlıklara kalkıştılar. Maskeleri indirmek gerekiyor. 

AK Parti üzerine yapıştırılmak istenen 'dokunulmazlıkların kaldırılmasından korkuyorlar' görüşünün gerçek olmadığını cümle aleme ispat edeceğiz. 

MUHALEFET HAYIR DERSE DE SÜRECİ İŞLETİRİZ

Eğer onlardan olumsuz gelirse dahi biz bu süreci işletiriz. Şu anda bir olumsuzluk yok gördüğüm kadarıyla ama işletiriz. Herkes de Meclis'te kimin ne yönde oy kullandığını görür, kimin dokunulmazlıklardan korktuğunu, kimin korkmadığını, kimin teröre destek verenleri yargıya göndermekte tereddüt etmediğini, kimin ettiğini açık, net bir şekilde görür.

TALİMATI VERDİM

Grup başkanvekillerimizi çağırdım, onlara muhatapları, grup başkanvekilleriyle konuşmaları talimatını verdim.

TÜM FEZLEKELER İÇİN ADIM ATALIM

Fezlekeleri 4-5 ayda tartışmak değil, tek hamleyle Anayasa'ya geçici madde koyarak tüm fezlekelerle ilgili dokunulmazlıkların kaldırıldığı bir adım atalım. 

Sürekli AK Parti dokunulmazlıkların kaldırılmasından korkuyor baskısı var. Birinin bu perdeyi indirmesi gerekiyor. Herkes için dokunulmazlık zırhını kaldırırız. Ümit ederiz ki bu teklife 'hayır' demezler. 

'TERÖRİST' TANIMI DEĞİŞECEK Mİ

Çok yönlü terör tehdidiyle karşı karşıya kaldığımız bu dönemde demokrasiyi korumaya çalışıyoruz. Yeni boyutlar dolayısıyla ek tedbirler kapsamında ne yapılması gerekiyorsa çalışma yapılmasının talimatını verdim. Paris'te dahi yeni şartlar alınma ihtiyacı doğmuşsa Türkiye'de de alınır. Hiçbir şekilde tedbirlerden ödün vermeyiz ancak özgürlüklerden de geri adım atmayız.

AB İLE MÜLTECİ PAZARLIĞI

Muhalefete yaptığımız öneri gibi, 10 gün önce Brüksel'e giderken acaba AK Parti ne diyecek diyorlardı. Şimdi ne yapacağız diye telaşa düştüler. 

Avrupa Birliği'ndeki genel hava, Türkiye'ye baskı yapılması gerektiğindeydi. Sayın Merkel'i ya da çaba sarfeden liderleri kastetmiyorum.

Paralel unsurların etkisiyle bazı çevreler de başka konuları gündeme getirmeye çalıştılar. Biz oyunun bütün kuralını değiştirdik. O günden bu güne Avrupa, Türkiye'nin götürdüğü teklifi tartıştı. Biz yollar tıkandığında yolları aşmak için siyaset yapıyoruz."