BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.419,76
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan İstanbul'da flaş açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 5. Olağan AK Parti İstanbul il kongresinde önemli açıklamalar yaptı.

Abone ol

AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi Sinan Erdem Spor Salonunda gerçekleştirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına selamlamayla başlayan Başbakan Davutoğlu’nun sözleri tribünlerin attığı, "Sen bize reisin emanetisin" sloganıyla kesildi. Başbakan Davutoğlu bu slogana, "Reisin bütün emanetine sahip çıkacağız inşallah" karşılığını verdi.

Başbakan Davutoğlu'ndan Fethullah Gülen'e de sert tepki geldi.

Davutoğlu'nun gündeminde muhalefetin iç güvenlik paketine yaptığı eleştriler ve 'paralel çete' vardı.  Davutoğlu Pensilvanya'yı işaret ederek; 'Şu paralel çetenin başı, 28 Şubat zulmü devam ederken onu eleştirmeyip, 'devlete itaat edin, başörtüsü teferruattır' diyen zat, Mavi Marmara şehitleri olduğunda 'İsrail'den izin alarak gidilseydi' diyen zat şimdi halkın oyuyla, iradesiyle iş başına gelmiş Türkiye Cumhuriyeti hükumetini Washington'a, Avrupa'ya, dünyaya şikayet ediyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü bakın bir kampanya başlatıyor. İşaret fişeği veriyor. Seçim kampanyasını makaleyle başlatmış oldu böylece. Türkiye'de CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye mesaj yolluyor, 'bu hükumetten kurtulmak isterseniz benimle işbirliği yapın' diyor' dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satırbaşları....

İSTANBUL BİZİ HER ZAMAN AK EYLEDİ

Bizi böyle gurur verici bir şekilde karşılayan bu insanlara baktığımızda bütün Türkiye'yi görüyoruz. Hakkari burdadır, Kars, Muğla, İzmir, Konya burdadır. İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Belediye Başkanlığı taşınabilir yüklerin en ağırıdır. Aziz Babuşçu'ya bu yükü 8 yıl boyunca taşığı için teşekkür ediyoruz. İstanbul bizim her zaman ak eyledi. Yeni İl Başkanı adayımızın da bu yolda kararlılıkla yürüyeceğine eminim.

ak-parti-1.jpg

AK PARTİ VE İSTANBUL BİRBİRİNE BENZER

AK Parti gelene kadar İstanbul sadece tarihi önemiyle anlatılıyordu. AK Parti gelince İstanbul'un da bu al bayrağın da dünyadaki yeri ve anlamı değişti. Artık Saraybosna'da da Semerkant'ta da Bağdat'ta da Kerkük'te de Şam'da da Kudüs'te de Gazze'de de Somali'de de AK Parti ve al bayrak birlikte anılıyor, birlikte dalgalanıyor

Türkiye'nin her yerinde siyaset yapan tek parti AK Parti, Türkiye'yi birleştiren, bütünleştiren yegane parti AK Parti, Türkiye'nin her yerinde milli birliği, beraberliği savunan yegane parti AK Parti.

ak-parti-2.jpg

AK Parti siyasetinin yedi tepeye benzeyen 7 ilkesi; birlik, özgürlük, güvenlik, adalet, kudret, izzet ve emanettir

ALEVİ KARDEŞLERİME SESLENİYORUM

Alevi kardeşlerime de sesleniyorum. Hacıbektaş'ı, Tunceli'yi ziyaret ettiğimde yürekten söylediğim gibi; Alevi İslam kültürü bu toprakların bir rengidir. Bu renk hiçbir şekilde siyasi istismara mevzu edilmemelidir. Türkiye'de kimse Türk-Kürt, Alevi-Sünni ayrımı üzerinden bir siyaset yapamayacak. AK Parti oldukça biz milleti bölen hiçbir siyasi söyleme izin vermeyeceğiz

İNŞALLAH 7 HAZİRAN'DA...

İnşallah önümüzdeki dönemde 7 Haziran'da emaneti milletten devraldığımızda en önemli hedeflerimizden biri özgürlükçü bir anayasayı, milletin anayasasını Türkiye'nin temel yasası olarak inşallah milletle birlikte yazacağız. Yeni anayasanın en temel ilkesi 'özgürlükçü' olması olacak.

ak-parti-4.jpg

ŞU PARALEL ÇETENİN BAŞI...

 Şu paralel çetenin başı, 28 Şubat zulmü devam ederken onu eleştirmeyip, 'devlete itaat edin, başörtüsü teferruattır' diyen zat, Mavi Marmara şehitleri olduğunda 'İsrail'den izin alarak gidilseydi' diyen zat şimdi halkın oyuyla, iradesiyle iş başına gelmiş Türkiye Cumhuriyeti hükumetini Washington'a, Avrupa'ya, dünyaya şikayet ediyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü bakın bir kampanya başlatıyor. İşaret fişeği veriyor. Seçim kampanyasını makaleyle başlatmış oldu böylece. Türkiye'de CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye mesaj yolluyor, 'bu hükumetten kurtulmak isterseniz benimle işbirliği yapın' diyor

“KILIÇDAROĞLU DA OLSA GEREĞİ YAPILIR”

Ama ister Kılıçdaroğlu ister başkası olsun, yasa çıktıktan sonra kim eline molotof alırsa, kim maske takarsa gereği yapılır.
Şundan emin olup evinizde huzur içinde uyuyun. Hiçbir şekilde bu ülkede kaos çıkarılmasına izin vermeyeceğiz. Kaos tacirlerine boyun eğmeyeceğiz.

ak-parti-5.jpg

“ŞİMDİ BİR DE PARALEL LOBİSİ ÇIKTI”

NY Times makalesinin ikinci mesajı nereye biliyor musunuz? Ermeni lobisi harekete geçti, Yahudi lobisi zaten her an hareket halinde, Rum lobisi hareket halinde. Şimdi bir de paralel lobisi çıktı. Biz ne Yahudi, ne Ermeni, ne Rum lobisine baş eğmedik. Paralel lobisine de sesleniyorum, nerede durursanız durun karşınızda olacağız.
Şimdi CHP'lilere sesleniyorum. Başınızı kaldırın ve sorun Kılıçdaroğlu'na, neden aynı gün aynı çağrıyı yapma zilletine düşüyorsun? Sen ana muhalefet mi ana paralel partisi misin?

“ADIN DEVLET AMA…”

MHP'ye gelince. MHP de 6-7 ekim olayları olduğunda döndü bize dedi ki, nerede devlet dedi. İşte biz de diyoruz devlet buradaydı, burada olacak. Ama şimdi biz soruyoruz. Devleti sormuyoruz, Bahçeli'ye diyoruz ki. Adın Devlet ama devlete sahip çıkan bu iç güvenlik yasasına neden karşı çıkıyorsun? Neden vandallarla beraber bunu tenkit ediyorsun.
HDP'ye gelince... 902lı yıllarda Jitem’den şikayet ediyordun. Şimdi TSK kendi görevini ifa ediyor. Peki buna niye karşı çıkıyorsun? Çünkü bunların meselesi millet değil, demokrasi değil. Biliyorlar ki sandıkla iş başına gelmeleri mümkün değil. Kaos çıkarmak istiyorlar. AK Parti iktidardayken AK Parti kadroları nöbetteyken bu memlekette kaos çıkarabilirler mi?

BURADAN İLAN EDİYORUM

Buradan ilan ediyorum biz ne Yahudi lobisine ne Ermeni lobisine ne Rum lobisine boyun eğdik, bundan sonra da eğmeyeceğiz. Onlara mesaj yollayan paralel lobiye de sesleniyorum: Nerede olursanız olun izzetle karşınızda duracağız, bu millete, bu vatana yaptığınız bu ihanet dolayısıyla zelil olacaksınız.