BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu'ndan Isparta'da Bahçeli'ye 'şerefsiz' eleştirisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Isparta'daki seçim mitinginde, Bahçeli'nin Aydın'daki mitinginde "şerefsiz" ifadesini kullanmasını çok sert eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Aydın'daki seçim mitinginde "şerefsiz" ifadesini kullanmasını çok sert eleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Isparta'daki seçim mitinginde konuştu. Davutoğlu, vatandaşların MHP lideri Bahçeli'ye tepki göstermesi üzerine yuhalamamalarını tembih ederek "Bizim siyasi kültürümüzde tahkir etmek yoktur. Ancak Bahçeli günlerdir bize hakaret ediyor. Madem ki er meydanı hesaplaşalım, şeref hesabı yapalım" diye Bahçeli'ye sert bir mesaj verdi.

BAHÇELİ'YE ÇOK SERT MESAJ

"Bir siyasetçinin şerefi vatan toprağının her köşesine adım atmasıyla ölçülür. Sesleniyorum Bahçeli'ye bize "şerefsiz" diye seslendiği için. Hakkari'deki al bayrak benim şerefimdir. Diyarbakır'daki al bayrak benim şerefimdir, o şerefi biz ayakta tutuyoruz. Hadi milli şeref peşindeyse, meydan okuyorum, Türkiye'nin her meydanına gitsinler, halkla kucaksınlar, ondan sonra bize milliyetçilik taslasınlar." diyen Davutoğlu, "Hem gidemeyecekler, sonra da vatan toprağına çıkamayıp gelip Batı'da milliyetçilik taslayacaklar. Biz öğretiriz herkese milli beraberliği." sözleriyle Bahçeli'ye sert mesajlar verdi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmalarından o satırlar:

Geçen günlerde Bitlis'teydim. Bediüzzaman'ın doğduğu Bitlis'ten, Bediüzzaman'ı bağrına basan Isparta'ya selam getirdim.

Bediüzzaman'ı Isparta'ya süren zihniyet, şimdi "Diyanet'i kaldıralım" diyor. Bediüzzaman Menderes'e yazdığı mektupta, "Bu millet hiçbir zaman kendi iradesiyle CHP'yi iktidara getirmeyecek" dedi. CHP hiçbir zaman tek başına iktidar olmadı, olamayacak.

ahmet-davutoglu.20150512155842.jpg

"BEDİÜZZAMAN'A EZİYET EDEN CHP..."

Şimdi Bediüzzaman'ın ismini kullanan bir paralel yapı diyor ki, AK Parti dışında kim varsa ona oy verin diyor. Bediüzzaman'a eziyet eden CHP'ye oy vermek Ispartalı'ya yakışır mı?

CHP nasıl bir zihniyeti yürütüyorsa, HDP de aynı zihniyeti doğuda yürütüyor. O da "Diyanet kalksın" diyor. CHP ile HDP artık aynı kaptan su içiyor. CHP'ye verilen her oy HDP'ye verilmiş gibidir, HDP'ye verilen her oy da CHP'ye verilmiş gibidir. Her ikisi de aynı yoldan yürüyor, tek parti zihniyeti yolundan. Biz tek parti zihniyetine bir daha yol verir miyiz?

Onların arkasındaki paralel çeteye yol verir miyiz?

Çok güzel pankart asmışsınız, doğrudur, nefret onlara, hikmet bize yakışır.

Biz Sayın Bahçeli'yi yuhalatmadık. Bizim siyasi kültürümüzde tahkir etmek yoktur. Ancak Bahçeli günlerdir bize hakaret ediyor.

"HDP'NİN EŞ BAŞKANI, AYNI ZAMANDA CHP'NİN EŞ BAŞKANI..."

HDP'nin eş başkanı, aynı zamanda CHP'nin eş başkanı, aynılar sonuçta "Kudüs Yahudilerindir" dediğinde siz Bahçeli'den bir şey duydunuz mu?

"ŞEREF HESABI..."

Kılıçdaroğlu Türkmenleri göndereceğim dediğinde Bahçeli'den ses yok. Kimden ses var, sadece AK Parti'den var. Madem ki er meydanı, hesaplaşalım, şeref hesabı yapalım. Eğer şeref hesabı yapacaksak hikmetle yapalım. Yurt dışındaki her bir ecdat yadigarı bizimdir. Orhun Anıtları'nı kim restore etti? Orhun Anıtları'nı Ankara'da konuşmak kolay, Orhun Anıtları'nı oraya giden yolu yaptı mı? Onlar konuşur AK Parti yapar.