BIST 9.746
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.420,53
HABER /  EKONOMİ

Davutoğlu'ndan işçilere ikramiye sözü!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemelerde bulunurken, işçilerle de bir süre sohbet etti. Davutoğlu, işçilerin isteğini kırmadı ikramiye sözü verdi.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, yüzde 88'i tamamlanan 3'üncü Köprü'nün yazın açılacağını müjdeledi.

İnceleme gezisine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve köprü inşaatından sorumlu firma yetkilileri katıldı. Burada inşaat sahasını gezerek yetkililerden bilgiler alan Başbakan Davutoğlu, daha sonra kedi yolunu beraberindeki heyetle birlikte yürüyerek gezdi.

İŞÇİNİN TALEBİNİ KIRMAYAN DAVUTOĞLU İKRAMİYE SÖZÜ VERDİ

Burada işçileri selamlayan Davutoğlu, karşılaştığı bir işçi ile ayaküstü sohbet etti. İşçinin ikramiye talebini işiten Davutoğlu, firma yetkilisinin de onayını aldıktan sonra ikramiye sözü verdi. Daha sonra sahayı incelemeye devam eden Başbakan Davutoğlu, karşılaştığı diğer işçilere de ikramiye sözünü verdiklerini aktararak bir süre onlarla sohbet etti.

YAZIN AÇILIYOR

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın eşlik ettiği dünkü incelemenin ardından konuşan Başbakan Davutoğlu, projenin yüzde 88'inin tamamlandığını belirterek “Köprü ve bağlantı yolları birlikte inşallah bu yaz içinde, mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza, ülkemize kazandırılmış olacak" dedi.

MİMARİSİ İLE DÜNYADA BİR İLK

Yavuz'un dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıdığına dikkati çeken Davutoğlu, şu bilgileri paylaştı: "Köprü bu anlamda dünyadaki çalışmalara katkı mahiyetinde. Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü. 59 metre genişlik, 322 kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi."