BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan flaş Yavuz Bingöl açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu Van'da halka seslendi. Çözüm süreci ile ilgili önemli açıklamalr yapan Davutoğlu Yavuz Bingöl'e sahip çıktı.

Abone ol

Van'da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu çözüm sürecinde gelinen son noktayı anlattı. Mahalle baskısına karşı olduğunu belirten Davutoğlu Yavuz Bingöl'e sahip çıktı. Başkaban, 'Yavuz Bingöl'e tam bir mahalle baskısı yapılıyor. Kardeşlik dediği için baskıya maruz kalıyor. Selam olsun barış türküsü söylenlere. İster Türkçe ister Kürtçe barış türküsü söyleyenlere selam olsun. Çözüm sürecini ileri götürmeye kararlıyız.' dedi.

İŞTE DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Kobani bahanesıyle yaktılar yıktılar, biz yıkılan her yeri inşa edeceğiz. Yııkılan her yeri onardık, onarmaya da devam edeceğiz. Kamu düzeni ne olursa olsun sağlanacaktır. Her köyümüzü huzur diyarı yapmaya kararlıyız. Bütün ülkeye seslenerek söylüyoruz, bu toprakların her bir köşende huzur, kamu düzeni ve milletin huzuru ne şartlarda olursa sağlanacaktır. 

Çözüm sürecinde her ne olursa devam ettirmek de kararlıyız. Derdimiz bu milleti bir ve beraber kılmaktır. Muhabbet tohumları ekeceğiz ve bu tohumlar tüm ülkeyi kuşatacak.

OSMANLICA DERSİ

Milli Eğitim Şurası her görüşten eğitim uzmanları bir araya gelsin, tartışsınlar diye şuralar toplanır. Tavsiye kararları daha sonra Milli Eğitim Bakanlığımızca değerlendirilir, Bakanlar Kurulu'nda nihai karar için istişare edilir. Daha bunları beklemeden, 'Osmanlıca imam hatiplerde de okutulsun ve seçmeli olsun' dendi diye, kıyameti kopardılar.

Kılıçdaroğlu 'Bizi orta çağlara götürmek istiyorlar', genel başkan yardımcısı 'Bize mezar taşlarını mı okutacaklar' diyor. Bunlar tarih cahili, o mezar taşları bu toprakların mührüdür. O mezar taşları, hakir gördükleri, tahkir ettikleri mezar taşları şehitlerimizin, bu topraklarda ecdadın bıraktıkları tapu mührüdür. CHP hala tarihimizi anlayabilmiş değil"

Kim ne yaparsa yapsın bu ülkede AK Parti bayrağını da, al bayrağımızı da dalgalandırmaya devam edeceğiz. Kimse düşüncesi, dili, kökeni, mezhebi dolaysıyla ötekileştirilemeyeck.

ÇÖZÜM SÜRECİ"SESİNİZİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDİN"

Yolda gelirken uçaktan iner inmez hemen yola çıktığımızda, gözü yaşlı anne baba yolumuzu kesti. İndim, çünkü tanıyordum kendilerini. Diyarbakır annelerindendi anne. Tekrar elimize sarıldı, ağlayarak başını göğsümüze koydu ve Efekan’ı sordu. 15 yaşındaki Efekan’ı, Sinem’i sordu gencecik kızımızı. Bende burada bütün bu vandalizme destek verenlere soruyorum. Bu gencecik çocukları dağa kaldıranlar neyin mücadelesini veriyorlar. Kime niçin yaranmak için dağa kaldırmaya çalışıyorlar.

O anne yüreğine sesleniyorum, sesinizi yükseltmeye devam edin. Bu çocukların hepsi bizim çocuklarımızdır. Hangi sebeple olursa olsun tek bir canımızı kaybetmek bile istemiyoruz. İnadına çözüm süreci, inadına barış, inadına tarihdaşlık, inadına vatandaşlık diyoruz.

YASİN BÖRÜ’YÜ KATLEDEN KATİLLERİ YAKALADIK

Yasin Börü’yü katleden katilleri yakaladık, gereğini yapmaya devam edeceğiz. Kurban eti dağıtan çocukları öldüren caniler bilsinler ki, önce Vanlılar Diyarbakırlılar onlara dur diyecekler. Biz kamu düzenini sağlamakla görevli olan bizler, bu katillerin peşine düşmeye kararlıyız. Bundan sonra da 90’lı yıllarda nasıl faili meçhullerle zulüm yapılmışsa, bu tür faili meçhul yapanları da adaletin karşısına getireceğiz. Biz ülkemizin her yerini beraber birlikte düşünüyoruz. Her bir gencinin geleceğini rüyalarımızla hedeflerimizle güzelleştirmeye çalışıyoruz.

'YAVUZ BİNGÖL'E YAPILANLAR...'

Mahalle baskısı yapanlara sesleniyorum, ister Van'da mahalle baskısı yapıyor olsunlar, isterse elit geçinip sanatçılara mahalle baskısı yapıyor olsunlar, hepsine çağrım, mahallelerinizden çıkın. Türkiye'nin diğer vatandaşlarını da görün, onlarla kucaklaşın. Şimdi benimle Tunceli'de bulunan Yavuz Bingöl'e tam bir mahalle baskısı uygulanıyor.

Sanatçı camiasından gür bir ses 'Evet, kardeşlik' dediği için bundan rahatsız olan dogmatik kafalar, bu seslere mahalle baskısı uyguluyorlar. Biz tanırız Yavuz Bingöl'ü ve diğerlerini, onlar bu baskılara boyun eğmezler, onlar Anadolu'nun barış türküleriyle harekete geçtiler.