BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.393,80
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan CHP'ye özür çağrısı!

Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Yalova için özür dilemesini istedi.

Abone ol
Başbakan Davutoğlu, Yolava'da kesilen ağaçları hatırlattı Kılıçdaroğlu'nun özür dilemesini istedi. Belediye başkanının, ağaç kesilmesinden Genel Başkanın haberi vardı sözlerini hatırlatan Başbakan, "Eğer habersizsen Yolava Belediye Başkanı'ndan hesap sor, eğer haberin varsa da o zaman Yolava'dan ve tüm Türkiye'den özür dile" diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu, partisinin Porsuk Spor Salonu'nda yapılan Eskişehir 5. Olağan Kongresi'ndeki konuşmasına, cihan imparatorluğunun tohumlarını bu topraklara atanlara selam vererek başladı.
 
Latifeyi öğreten Nasreddin Hoca'ya, güzel Türkçe'yi maneviyatla buluşturan Yunus Emre'ye, demokrasinin ilk mitingini Eskişehir'de gerçekleştiren merhum Adnan Menderes ile şehadet şerbetini içen Hasan Polatkan'a selamlarını ileten Başbakan Davutoğlu'na salondakiler alkışlarla karşılık verdi.

"ESKİŞEHİR'DEN GELİN ALDIK, GÖNÜL VERDİK" 
 
Salondakilerin "Dik dur eğilme kayınçolar seninle" sloganlarına Davutoğlu, "Kayınçolara, değerli baldızlarıma, kardeşlerime selam olsun. Biz Eskişehir'den gelin aldık ama Eskişehir'e gönül verdik" diye konuştu. Davutoğlu, Yunus Emre Caddesi'nden geçerken, gelin almak için geldiği günkü gibi kalbinin kıpır kıpır olduğunu belirtti. Salondakilerin "Vur vur inlesin Kemal dinlesin" denilmesi üzerine "Dinleyecekler" diyen Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Balkanlarda bizim mirasımızı tahrip etmek isteyen komünist rejimler önce mezar taşlarını yıktılar. Çünkü biliyorlardı ki o mezar taşları tapu mührü gibi orada durdukça imanımız, tarihimiz de orada olacaktı. Şimdi ona soruyorum: mezar taşlarından bile çekiniyorsunuz. Bu toprağın üstündekilere saygınız yok altındakilere da saygınız yok. Ama biz bu toprakların üzerindeki milli iradeyi de yaşatacağız o aziz şehitlerimizin mirasına da sahip çıkacağız. Bir kez daha söylüyorum: bir utançtır, hepimiz için bir utançtır, yeni yetişen neslin dedelerinin mezar taşlarını dahi okuyamaması herkes için bir utançtır. Biz istiyoruz ki dedelerinin mezar taşını okuyabilen nesiller gelsin. Aynı bilgisayar çağını yakalayabilen nesiller gibi. Bunu Atatürk'ün kurduğu CHP'nin mensubu bunu söylüyor. Atatürk'ün nutku da Osmanlıcaydı. Eğer onu okuyamıyorsan nasıl bir mirasa sahip çıkacaksın?"
 
"AK PARTİ MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMIŞTIR"
 
Gezi provokasyonlarıyla AK Parti'nin, hükümetin ve Türkiye'nin istikrarsızlığa götürülmeye çalışıldığını, milletin bu provokasyonlara milyonların meydana çıkmasıyla "dur" dediğini, ardından 17-25 Aralık provokasyonlarının yaşandığını ifade eden Davutoğlu, 30 Mart'ta tüm Türkiye'nin verdiği güçlü destekle buna da "dur" dendiğini söyledi.
 
Davutoğlu, "10 Ağustos'ta ilk defa halkımız doğrudan reyleriyle cumhurbaşkanı seçti, bu sefer başka manipülasyonlara yöneldiler. 6-7 Ekim Kobani olaylarını bahane ettiler. Bütün bu çizgide, sarsamadıkları bir şey var, o da AK Parti kadrolarının iradesi. AK Parti kadroları, milli iradeye sahip çıkmıştır, çıkmaya devam edecektir" ifadesini kullandı.
 
Başbakan ve genel başkan olarak, emaneti devralır almaz, Anadolu'yu adım adım gezmeye başladıklarını kaydeden Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her yerde aynı mesajı veriyoruz: milli irade sahipsiz değildir. Tarihimiz ve coğrafyamız sahipsiz değildir. Tarihimizin, vatanımızın ve milli iradenin sahibi AK Parti'dir. Türkiye'nin her yerinde al bayrakları dalgalandıran AK Parti'dir. Aramızdaki fark bu, bu al bayrak ve AK Parti bayrağı bu sabah Van'da dalgalanıyordu, şimdi Eskişehir'de. Yurdumuzun her köşesinde. Peki, diğer parti bayrakları her yerde dalgalanabiliyor mu? Her yere gidip oradaki vatandaşlarımızla buluşabilen başka bir parti var mı? Birisi sadece doğuda, güneydoğuda konuşur, birisi sadece Orta Anadolu'da konuşur, birisi kıyılarda, sahillerde konuşur. Türkiye'nin her yerinde konuşabilen yegane parti, AK Parti. Türkiye'nin her yerinde al bayrağı, AK Parti bayrağıyla dalgalandıran yegane parti AK Parti. İşte milletimizin bekası AK Parti'nin gayretiyle artık özdeşleşmiştir, bir bütündür ve bu bütün ilelebet korunacaktır.

"YA ÖZÜR DİLE YA HESAP SOR" 
 
Şimdi bütün bu tahrikleri yapanlar, Yalova'da asırlık yüzlerce çınarlar kesilip yerle bir edildiğinde sessiz kaldılar. Sükut ettiler. Çünkü onların derdi ağaç, fidan, çevre değildi. Onların derdi, Türkiye'deki istikrardı. Yalova Belediye Başkanı, Kılıçdaroğlu 'ağaç kesilmesine karşıyım' deyince, kendi belediye başkanı 'bu ağaçların kesileceğinden genel başkanın haberi var' dedi. Kılıçdaroğlu, eğer haberin vardı ise özür dile. Yalova'dan ve bütün Türkiye'den o ağaçların kesilmesi dolayısıyla özür dile. Eğer haberin yoksa senden habersiz bu katliamı yapan Yalova Belediye Başkanından hesap sor. Genel başkansan hesap sor. Bunların birbirinden haberi yok.