BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan bölücülere mesaj

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bölücü terör örgütüne mesaj verdi

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bölücü örgüte Van'dan seslendi. Davutoğlu, Van'a yapılan yardımların, kardeşlik bağını güçlendirdiğini ve bu kardeşliğin ebediyete kadar süreceğinin isaptı olduğunu vurguladı.

Davutoğlu, Kurban Bayramı'nın bu yıl buruk bir şekilde kutlandığını belirterek, bayram vesilesiyle büyük acılar yaşamış Vanlılarla el ele tutuşmak, göz göze olmak, hislerini anlamak, omuz omuza zorlukları karşılamak ve direnmek için Van'a geldiklerini söyledi.

BU KARDEŞLİK YOK EDİLEMEYECEK

Davutoğlu, tüm ülkenin bir gecede seferber olduğunu, Edirne'den Konya'dan, Yozgat'tan, Muğla'dan, dünyanın ve Türkiye'nin her yerinden yardım kampanyaları ile kardeşlerinin yanına koştuklarını söyeleyrek, şu ifadeleri kullandı. ''Bütün bu yardım kampanyalarını organize edenlere teşekkür borçluyuz. Aslında bu yardım kampanyaları ile birşey ispat edilmiştir. Bu topraklarda ezeli bir kardeşlik vardır ve bu kardeşlik ebediyete kadar sürecektir. Hiçbir güç bu kardeşliği yok edemeyecektir. Bütün Türkiye'de tam bir seferberlik ilan edilmiştir. Sosyal anlamda, hükümetimizin faaliyetleri anlamında bir seferberlik ve bu insani seferberlik, kardeşlik duyguları ile pekişmiştir."

Ayrıca Davutoğlu, yapılan yardımlardan dolayı yabancı ülkelere de teşekkür etti.