BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.485,50
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu: Tüm Türkiye'yi temsil ediyoruz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Guardian gazetesine yazdığı yorum yazısının başlığı: "Protestolara rağmen biz tüm vatandaşlarımızı temsil ediyoruz".

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gezi Parkı protestoları ile ilgili olarak Guardian gazetesine yazdığı yorum yazısında "Biz tüm Türkiye'yi temsil ediyoruz" diyor.

AK Parti'nin Türkiye'de birinci sınıf bir demokrasi yarattığını savunan Davutoğlu, "barışçıl gösterilere izin verilmesinin de başarısını yansıttığını" ifade ediyor.

Hükümetinin birçok engeli aşarak ülkeyi istikrarlı ve adil bir hale getirdiğini belirten bakan, AK Parti'nin farklılıkları takdir ettiğini yazıyor.

Ahmet Davutoğlu, yazısında, "Barışçıl protestoları demokratik sistemin bir parçası olarak görmekle birlikte, bu ilke ile kamu düzenini sağlamak arasında bir denge kurmamız da gerek" diyor.

Gezi protestolarının barışçıl çevreci bir hareket olarak başladığını ancak daha sonra şiddet ve aşırılık yanlısı grupların bu hareketin taleplerini gasp ettiğini savunan Davutoğlu, medyanın da şiddeti görmezden gelerek bu grupları demokrasi yanlısı olarak yansıttığını da belirtiyor.

Dışişleri Bakanı Guardian'daki yazısında, Reyhanlı saldırısının medyada çok az yer almasına da göndermede bulunuyor.

Bakan Davutoğlu yazısını, "Seçilmiş bir hükümeti değiştirmenin tek yolu seçimlerdir. Partimiz, birinci sınıf bir demokrasi inşa etti ve biz buna büyük değer veriyoruz. 1950 yılından bu yana dört kez hükümetler siyasi alanın dışından güçlerce devrildi. Biz halkın iradesini temsil ediyoruz ve siyasi iktidarımız tüm vatandaşlarımızın iktidarıdır" şeklinde bitiriyor.