BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.428,37
HABER /  GÜNCEL

Gezi Parkı'nda 350 kişi gözaltında

Gezi Parkı'na dün akşam yapılan müdahalenin ardından Taksim bugün kapalı. Ancak göstericiler Taksim'e doğru yürümeye başladı. İşte gelişmeler...

Abone ol

İNTERNETHABER - Gezi Parkı'nda olaylar dinmek bilmiyor. Dün de olaylar sürdü 350 kişinin gözaltına alındığı ortaya çıktı. Ankara'da da 60 kişi gözaltında.

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’na Cumartesi akşamı 20:55’ te başlayan polis müdahalesi dün de devam etti. Taksim Meydanı bu sabah yaya girişine açıldı ancak trafiğe hala kapalı.

İşte dün yaşananların saat saat özeti;

AGAÇ DİKİLDİ 
Gezi Parkı'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ağaç A.Ş. yetkilileri tarafından ağaç dikildi.

İBB'ye bağlı Ağaç A.Ş tarafından getirilen 20 ağaç, Gezi Parkı'na dikildi. Parkın Divan Otel tarafında belirli bölgelere makinelerle ağaçlar dikildi.

350 GÖZALTI İDDİASI

00.30  Avukat Filiz Kerestecioğlu’nun Radikal'e verdiği bilgiye göre İstanbul genelinde 221 eylemci gözaltına alındı. Gözaltına alınan eylemcilerin Vatan Caddesi’nde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildikleri belirtiliyor.

taksi̇m-gözalti_4.jpg
Baro'nun açıkladığı rakamlara göre gözaltına alınan kişi sayısı 350'ye yaklaştı

23.40 İstanbul Nurtepe'de polis göstericilere müdahale ediyor.

22.00  
Şişhane'de bulunan CHP İl Binası bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Binanın camları kırıldı. 

chp-saldiri.jpeg

21.30 Okmeydanı'nda toplanan yüzü maskeli bir grup, güvenlik önlemi alan polise saldırdı. Grup, taş ve molotof bombaları ile ortalığı savaş alanına çevirdi. Sıraselviler'de de polis olay çıkaran eylemcilere müdahale etti.

Okmeydanı'nda toplanan grup Gezi Parkı olaylarını bahane ederek eylem yaptı. Grup, polis ekiplerine taş ve molotof bombaları ile saldırdı. Atılan molotof bombaları iş yerlerine de zarar verdi. Uyarılara rağmen eyleme devam eden gruba, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Ara sokaklara kaçan grup, zaman zaman meydana çıkarak eylemini sürdürüyor.

YETER ARTIK YETER!
18:31
Şişli'de polis, eylemcilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara kaçıp dağılırken Ergenekon caddesi sakinlerinde bazıları pencerelere çıkarak tencere ve tavaları birbirine vurarak tepki gösterdi. Gözyaşlarını tutamayan bir kadının ise polise , "Yeter, gidin artık " diyerek tepkisini dile getirdi.

-yeter-artik-yeter--3379224.jpeg

18:15
; Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde oturma eylemi yapan ve uyarılara rağmen dağılmayan Feminist kadınların yanına polis gaz bombası bıraktı. Yoğun bir gaz bulutunun içerisinde kalan birçok kadın kaçışırken, iki kadının ise yerinden kıpırdamadığı görüldü.

Kendilerine “Sosyalist Feminist Kolektif” adını veren bir grup kadın, İstiklal Caddesi’nde oturma eylemi yaptı. TOMA araçlarıyla kadınların bulunduğu alana gelen polis, kadınları dağılmaları yönünde uyardı. Ancak kadınların uyarılara rağmen dağılmaması üzerine polis, kadınların yanına gaz bombası bıraktı. Bunun üzerine kadınlar yoğun bir gaz bulutunun arasında kaldı. Bazı kadından gazdan etkilenerek kaçarken, bazı kadınların ise yerinden kıpırdamadığı gözlendi. Daha sonra caddeyi tamamen boşaltan polis, çevredeki nöbetini sürdürüyor.

oturma-eylemi-yapan-feminist-gruba-mudahale-3379252.jpeg

18:03
Polis, Taksim'e çıkmak için Şişli'de toplanan kalabalığa da müdahale etti. Ergenekon Caddesi'nde kalabalığı dağıtmak için TOMA'lar devrede...

Tünel tarafında da büyük bir kalabalık var. Ara sokaklardan gelen vatandaşlar polis tarafından dağıtılıyor. Polis Taksim'e çıkan tüm yollarda barikat kurmuş bulunuyor

GAZETECİLERE GÖZALTI
18:01

Öte yandan polis, doktorlar ve Çarşı Grubu'ndan sonra gazetecilere yönelik olarak gözaltı başlattı. Taksim'de Gezi Parkı olaylarını izleyen ve üzerinde sarı basın kartı bulunmayan gazeteciler, gözaltına alınmaya başladı. Gözaltına alınan gazetecilerden Uğur Can ile Ferhat Uludağlar serbest bırakılırken isimleri henüz belirlenemeyen 3 gazeteci gözaltına tutuluyor.

ŞİŞLİ'DE GERGİNLİK
17:21

Polis, Şişli Ergenekon Caddesi'nde toplanan gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ediyor. Caddeyi barikatlarla kapatan grup polise taşla karşılık veriyor.

İSTİKLAL CADDESİ KARIŞTI
17:15

Polis, Taksim'e çıkmak için Şişli'de toplanan kalabalığa da müdahale etti. Ergenekon Caddesi'nde kalabalığı dağıtmak için TOMA'lar devrede...
Tünel tarafında da büyük bir kalabalık var. Ara sokaklardan gelen vatandaşlar polis tarafından dağıtılıyor.

istiklal-caddesi-ndeki-gruba-polis-mudahale-etti-3379104.jpeg

17:05

Ergenekon ve Nişantaşı'nda vatandaşlar güvenlik güçlerinin olası bir müdahalesine karşı insan zincirleri ve barikatlar oluşturdu. Ancak polisin müdahalesi sonucu Nişantası'ndaki grup dağıtıldı.

17:05

Binlerce vatandaş Çarşı grubuna destek için Beşiktaş'ta toplandı. Grup Türk bayrakları ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Akaretler'den Taksim'e doğru yürüşüye geçenlerin sayısı onbinleri buldu.

16:40
Beşiktaş İskelesi kapatıldı. Vapurlar Kabataş İskelesi'ne yönlendiriliyor.

16:30

Ergenekon ve Nişantaşı'nda vatandaşlar güvenlik güçlerinin olası bir müdahalesine karşı insan zincirleri ve barikatlar oluşturdu. Ancak polisin müdahalesi sonucu Nişantası'ndaki grup dağıtıldı.

16:10
Akaretler'den binlerce kişi Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

14:15

İstiklal Caddesi girişinde toplanan gruba polis, dağılmaları uyarısında bulundu. Grubun dağılmaması üzerine polis TOMA aracıyla tazyikli su sıktı.

13:50
Polis Mecidiyeköy'deki Cevahir Alışveriş Merkezi'nin içine giren eylemcilere biber gazı ile müdahale etti. 

13:10
Dün akşamdan itibaren Osmanbey'deki Ramada Otel'de yaralılara müdahale eden doktorlar polisler tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı. 

HARBİYE'DE MÜDAHALE

09:48
Şişli Halaskargazi Caddesi’ni kapatan gruba polis müdahale etti. Göstericiler polise taş, bilye ve havavi fişekle saldırdı. Polis bazı göstericileri gözaltına aldı.


Dün akşam polisin Gezi Parkı'na biber gazı ve tazyikli suyla müdahalesinin ardından Taksim araç ve yaya girişine kapatılırken, polis Elmadağ'da göstericilere müdahale etti. Harbiye'de yaralılara yardım eden doktorlar gözaltına alındı.

Gezi Parkı eylemlerinin 19. gününde polisin dün akşam parktaki eylemcilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etmesinin ardından Taksim Meydanı'na araç ve yaya girişine izin verilmiyor. Meydan'da polis ve belediye ekipleri dışında kimse bulunmuyor. İtfaiyeye ait araçlar da AKM önünde bekliyor.

İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen bir gruba polis tazyikli suyla müdahale etti. Ara sokaklara dağılan grup slogan atmaya devam ediyor. Galatasaray ve Tünel yönünde de bazı gruplar toplanmaya başladı.

DOKTORLARA GÖZALTI

Harbiye'deki Ramada Oteli’nde revire çevrilen bölüme girerek buradaki göstericileri dışarı çıkartmak isteyen polis bazı kişileri gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında elleri arkadan kelepçeli beyaz önlüklü kişiler de vardı. Bu kişilerin olayların ilk günlerinden itibaren yaralılara yardım eden tıp fakültesi öğrencileriyle, sağlık çalışanları oldukları belirtildi. (Detayları için TIKLAYIN!..)

ELMADAĞ'DA MÜDAHALE

Polis, Elmadağ’da Divan Otel önünde toplanan eylemcilere de müdahale etti. Eylemciler, Harbiye yönüne doğru çekilirken, bir gösterici yaralandı.

HARBİYE'DE BARİKAT

Dün gece hareketli saatlerin yaşandığı Harbiye yönünde sabah saatlerinde Halaskargazi Caddesi'nde toplanan göstericiler, lastik yakarak yola barikat kurdu. Polis, TOMA'lardan tazyikli su sıkarak ve biber gazıyla gruba müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara dağıldı.

PARKA GİRİLEMİYOR

Gezi Parkı’na girişlere de izin verilmiyor. Parktaki çadırların tamamı kaldırıldı, belediye ekiplerinin temizlik çalışması devam ediyor.

Park ve çevresindeki sokak lambaları tamir edilirken, eylemler sırasında tahrip edilen iş makineleri, resmi ve sivil araçlar, vinçlerle TIR’lara yüklenerek alandan taşındı.

'EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER'

Bu arada, sabah karşı jandarmaya ait 2 TOMA aracı, Divan Oteli'nin önünden geçerek, biri Talimhane'de, diğeri de Elmadağ'da konuşlandı.

Jandarma TOMA'larının geçisi sırasında otelin önündekilerin 'En büyük asker bizim asker' şeklinde slogan atması ve hareketlenmesi üzerine polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Harbiye'de yaralılara yardım eden doktorlar gözaltına alındı.

YOLLAR AÇIK

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Gösteriler nedeniyle halen trafiğe kapalı bir yol yoktur” açıklaması yaptı.

Otobüs ve metrobüs seferlerinde bir aksama yok ancak metro Gayrettepe - Hacıosman arasında çalışıyor.


44623.jpg
44624.20130616165541.jpg
44620.jpg