BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.427,93
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu Tekirdağ'da Osmanlı tuğrasını görünce...

Başbakan Ahmet Davutoğlu Tekirdağ'da önemli açıklamalar yaptı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu Tekirdağ'da konuştu. Davutoğlu'nun gündeminde karikatür krizi ve CHP vardı. Konuşması sırasında bir vatandaşın Osmanlı tuğrasını kaldırdığını gören Davutoğlu, 'Osmanlı tuğrasını gösteren kardeşime diyorum ki, biz Selçuklu’nun, Osmanlı’nın devamıyız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin küresel bir güç olması için gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti konjonktürel bir devlet değildir. Yüzyıllar öncesine dayanan Köklü bir devlettir. Kökünde Selçuklu, Orta Asya, evladı resul vardır. Ve cihan devleti Osmanlı vardır. Kökünde evladı fatihan vardır.' dedi.

KİM NE DERSE DESİN...

Davutoğlu, "Kim ne derse desin, Türkiye, Avrupa tarihinin bir parçasıdır ve Avrupa geleceğinin de bir parçası olacaktır. Hem değerlerimizi koruyacağız, hem de Avrupa ile birlikte bütünleşmenin kararlı yürüyüşüne devam edeceğiz. Geçen hafta Paris'te dünya lideriyle birlikte yürürken sadece teröre karşı yürümedik, Avrupa'daki yabancı düşmanlığına karşı, Avrupa'da yükselen ırkçılığa karşı sesimizi yükselttik" dedi.

Kapalı kapılar ardından Türk demokrasisine karşı bu paralel çeteyle ne planladınız? Çıkın açıklayın. Hem Cumhuriyetçilik iddiasında bulunacaksınız, hem de dinimizi istismar eden hayır hasenat peşinde olan vatandaşlarımızın iyi niyetini istismar ederek, Türkiye'de bürokrasi üzerinden darbe yapmak isteyen bir çeteyle beraber hareket edeceksiniz. İşte bunların cumhuriyetçiliği bu kadar.

OSMANLI TUĞRASINI GÖRÜNCE...

27457099.jpg

Osmanlı tuğrasını gösteren kardeşime diyorum ki, biz Selçuklu’nun, Osmanlı’nın devamıyız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin küresel bir güç olması için gece gündüz çalışıyoruz.


Türkiye Cumhuriyeti konjonktürel bir devlet değildir. Yüzyıllar öncesine dayanan Köklü bir devlettir. Kökünde Selçuklu, Orta Asya, evladı resul vardır. Ve cihan devleti Osmanlı vardır.
Kökünde evladı fatihan vardır.

HERKES SINAVDAN GEÇİYOR

Her türlü basın özgürlüğü ülkemizde teminat altındadır. Ama milletin değerlerine hele hele 1.5 milyar Müslümanın Hazreti Peygamberine hakaret edilmesine izin vermedik vermeyeceğiz.
Bizim için cumhuriyet ve cumhuriyetçilik milli değerlerle buluşan bir zihniyettir.

Davutoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhuriyetçiliği cumhurla ilgili değildir. Belki bir gazeteyle ilgilidir. Olabilir. Cumhuriyet gazetesi ile ilgili olabilir. Ama cumhurla ilgili değildir, cumhuriyetle ilgili değildir. Dikkat edin, o gazete Peygamber efendimize hakaret ima eden karikatürleri bastığında yanında Kılıçdaroğlu vardı, cumhur yoktu. Ama Kılıçdaroğlu o hakaretlerin yanında durdu, arkasında durdu. İşte biz buradan sesleniyoruz. Her türlü basın özgürlüğü ülkemizde teminat altındadır. Her türlü teröre karşı da her türlü güvence alacağız. Ama milletin değerlerine, hele 1,5 milyar Müslümanın alemlere rahmet olarak gördüğü Hazreti Peygambere hakaret edilmesine izin vermedik, izin vermeyeceğiz" dedi. 

ÇİFTÇİYE MÜJDE!

Mazot desteğini yüzde 5, gübre desteğini yüzde 10 artırıyoruz. Soya , kanola desteğini 15 TL'ye yükseltiyoruz. Trakya gelişim projesini başlatıyoruz. GAP benzeri bir projeyi gündeme alıyoruz.

 Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na kararnameyi getireceğiz. Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüyoruz. Tekirdağ'ın, Trakya'nın bu müjdeyi beklediğini biliyorum.