BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.497,32
HABER /  DÜNYA

Davutoğlu: Operasyonun gerekçesi kimyasal silah

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de kimyasal silah kullanımı ile ilgili olarak, "Muhalefetin elinde silah yok. Şehrin hangi noktala...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de kimyasal silah kullanımı ile ilgili olarak, "Muhalefetin elinde silah yok. Şehrin hangi noktalarından saldırı yapılabileceği belli. Bizim bulgularımız; kimyasal saldırı yapıldığı ve rejim tarafından yapıldığı belli" dedi.
Bir televizyon kanalında Suriye ile ilgili sorulara cevap veren Bakan Davutoğlu, Türkiye’nin El Nusra ile ilişkisi olmadığını ifade ederek, "Türkiye hiçbir şekilde yardım sağlamamıştır. El Nusra gibi grupların faaliyetlerini desteklememiştir. Radikal grupların varlığı abartıldı. Radikal grupların etki alanının dar olduğu Suriye’de bugün generaller kendi halkını savunuyor" ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, Suriye’de devletin çökmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Suriye’de herkese güven veren bir ordu yapılanması olsun. Türkiye, radikal unsurun etki alanı kazanmasını istemez. Operasyonun gerekçesi kimyasal silahtır" dedi.
Davutoğlu, "Muhalefetin elinde silah yok. Şehrin hangi noktalarından saldırı yapılabileceği belli. Bizim bulgularımız; kimyasal saldırı yapıldığı ve rejim tarafından yapıldığı belli. Gerek uluslar arası, gerek ülke istihbaratımız kimyasal saldırı olduğu yönünde. Heyet, kimyasal saldırının yapılıp yapılmadığı konusunda görüş bildirir" diye konuştu.
Davutoğlu, Suriye’ye müdahale ile ilgili olarak Türkiye’nin riskleri konusunda ise, "Türkiye en başından beri güvenlik riskini ele alarak, her türlü tedbiri alıyor. Patriotları güvenlik riski olacağı düşüncesiyle getirdik. Her türlü tedbiri aldık. Bütün senaryoları göz önüne alarak en geniş kapsamlı tedbirleri aldık. Kriz masası oluşturuldu. Yarın veya önümüzdeki günlerde güvenlik zirvesi toplanacak" dedi.