BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.502,78
HABER /  DÜNYA

Bakan Çelik’ten PKK’ya eleştiri

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Eğer örgüt Türkiye’nin demokratikleşme iradesini kendi taktik meselesi ve ajandasına göre biçimlendirme...

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Eğer örgüt Türkiye’nin demokratikleşme iradesini kendi taktik meselesi ve ajandasına göre biçimlendirmeye çalışıyorsa zaten çözüm sürecinin parçası olmamıştır” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, PKK’nın çekilme sürecini durdurmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Katıldığı bir serginin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, “Birileri bu kadar süre akan kan durduktan sonra bile halen terörü ve kan akmasını seçenek olarak Türkiye’nin önüne koyuyorlarsa bunlar zaten hiçbir zaman çözüm sürecinde yer almamıştır” dedi.
“Çözüm sürecine ilke meselesi olarak bakanlar, gerçek bir politika olarak bakanlar, terörün devam etmesi, kanın akmasını seçenek olarak Türkiye’nin önüne koymazlar” diyen Çelik şunları söyledi:
“Eğer koymaya çalışıyorlarsa hiçbir şekilde muhatap olarak kabul edilmez. Bu zaten Türkiye’nin önüne seçenek olarak koyulduğunda mesele çözüm sürecinin dışında bir şekilde konumlandırılır. Deniliyor ki bazı sözler yerine getirilmedi. Türkiye’de demokratikleşme çözüm süreci ile başlamamıştır. Zaten öteden beri devam eden süreçtir. Türkiye’nin demokratikleşmesi, örgütün demokratik standartlarının yükseltilmesi taktik davranışlarına, örgütün ajandasına göre ayarlanacak, ona göre konumlanacak bir konu değildir. Eğer örgüt Türkiye’nin demokratikleşme iradesini kendi taktik meselesi ve ajandasına göre biçimlendirmeye çalışıyorsa zaten çözüm sürecinin parçası olmamıştır. Burada çözüm sürecine karşı ikiyüzlü bir tutumun ilk fırsatta bu süreci sabote etmeye dönük fırsat kollamak şekli olarak değerlendirilir.”