BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu: CHP’siz Türkiye cehennemin öbür adıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP’nin olmadığı bir Türkiye, cehennemin öbür adıdır" dedi. <br/>CHP, kuruluşunun 90’ıncı yılını düz...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP’nin olmadığı bir Türkiye, cehennemin öbür adıdır" dedi.
CHP, kuruluşunun 90’ıncı yılını düzenlenen resepsiyonla kutladı. CHP Genel Merkezi’nin bahçesinde gerçekleşen resepsiyon, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 90’ıncı yıl filminin gösterimiyle devam eden resepsiyonda, "Dev Çınar Yeni Filiz 90 Yıldır Beraberiz” sloganının tanıtım filmi de izlendi. Resepsiyonda konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Değerli dostlarım 90 yaşındayız. Bize geçmişte hizmet sunan, Cumhuriyet Halk Partisi’ni 2013’lere taşıyan, emeğiyle halka güven veren bütün dostlara, bütün partililere şükranlarımı sunuyorum. Bugün CHP’nin 90’ıncı doğum günü, hepimizin doğum günü kutlu olsun. Bazı duyguları açıklayabilmek, anlatabilmek zordur. Tıpkı mutluluk gibi. Nazım diyor ya, ‘Mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?’ diye. Gerçekten bazı şeyleri anlatmak zordur. Tıpkı CHP gibi. Ahmet Arif ne güzel söylüyor, ‘Seni anlatabilmek seni. İyi çocuklara, kahramanlara. Seni anlatabilmek seni, namussuza, halden bilmeze, kahpe yalana” şeklinde konuştu.
CHP’yi anlatmanın zor olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Usta şair şiirinin sonunda duygularını o kadar güzel anlatıyor ki, ’Seni anlatabilsem seni. Yokluğun, cehennemin öbür adıdır’. CHP’yi ancak böyle anlatabiliriz. Tarihte bu uygarlığa sahip ne bir parti ne de bir kurum var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim iki eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri CHP der. Bu sözü katkısız bir gerçeğin ifadesi olarak kabul ediyoruz. Çünkü CHP hem kuruluşun hem de kurtuluşun adıdır. CHP Türk halkının var olma iradesinin bağımsızlık aşkıdır, özgürlük sevdasıdır. CHP’li olmak demek herkesin zor dediğine kolay demektir. CHP’li olmak demek devlet kurmak demektir. CHP Türk halkının birlik iradesidir. Kardeşlik andıdır. CHP’li olmak demek kimseyi ayırt etmeden sevmek demektir. Özetle CHP’li olmak demek Mustafa Kemal Atatürk olmak demektir.”
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından CHP’nin en yaşlı üyesi Gülizar Karafakıoğlu ile en genç üyesi Melis Kaderoğlu sahneye davet edildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, elini öperek karşıladığı Karafakıoğlu ile Kaderoğlu’na onur belgesi ve plaket verdi. En yaşlı ve en genç üyelerin kadın olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Onlarla onur duyuyorum" dedi.