BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.434,30
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu muhalefete sandığı gösterdi

Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerine uzlaşma çağrısı yaptı, hükümet kurulamaması halinde seçime hazır olduklarını söyledi.

Abone ol
Başbakan Ahmet Davutoğlu, kurulacak hükümetin AK Parti öncülüğünde olacağını söyledi. Böylelikle 45 gün içerisinde olası bir hükümetin kurulacağı mesajını veren Davutoğlu, hükümet kurulamaması halinde Kılıçdaroğlu'na Saray tarafından yapılacak görevlendirmenin de önünü kesmiş oldu. İşte Davutoğlu'nun sözleri;

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Hükümet kurulamaması halinde milli iradeye gideceklerini söyleyen Davutoğlu, "Ahmet Hoca, götür bizi Osmanlı'ya" şeklinde kendine seslenen partililere "İnşallah Osmanlı'nın düzenini, adaletini bugünlere ve yarınlara getireceğiz" diye karşılık verdi. Davutoğlu koalisyon görüşmeleriyle ilgili şunları söyledi:
 
"HEYBELERİNDE NE VARSA ORTAYA KOYSUNLAR"
 
"Heybelerinde ne varsa hepsini ülkemizin geleceği için paylaşmak üzere ortaya koysunlar. Zamana oynamak, sürekli kapıları kapatmak ya da değişik alternatifler üzerine yeni senaryolar yazmaktansa bir an önce AK Parti öncülüğünde bir yeni hükümetin oluşumu için gayret sarfetmek durumundayız. Evet, bu hükümet AK Parti öncülüğünde kurulacak. Ümit ederiz ki en kısa zamanda milletimizin desteğini almış bir hükümet kurmak nasip olur.

"SEÇİME HAZIRIZ"

Muhalefet partilerinin uyumsuz tavırlarıyla hükümet kurulması mümkün olmazsa AK Parti milli iradeye gitmeye de hazırdır. Biz önce milli iradenin bize verdiği görevi yapacağız, bütün hükümet ihtimallerini deneyeceğiz.
 
"BİRİLERİ BAYRAM ETTİ"
 
Birileri yüzde 41 gibi yüksek bir oran almamıza rağmen dört partili bir Meclis oluşması sebebiyle tek parti iktidarı olmamamız dolayısıyla neredeyse bayram ettiler. Şenlik yapmaya kalktılar 8 Haziran sabahı. Ama bir aylık süreç gösterdi ki Türkiye'de siyasetin de gönül coğrafyasının da kaderi anahtarı hala ve bundan sonra da daima AK Parti'nin elinde olacaktır.
 
"O GECE HAZIRIZ DEDİK, BUGÜN DE HAZIRIZ"
 
7 Haziran akşamı balkonda yaptığım konuşmadan bu yana en ufak bir çizgi değişikliği görülmedi. O gece ne dediysek bugün aynısını söylüyoruz. Yarın aynısını söyleyeceğiz. O gece milli iradeye saygı duyuyoruz demiştik, şimdi de saygı duyuyoruz. O gece milli iradenin gereğini yapacağız, dedik. Bir aydır da gereğini yapıyoruz. O gece her şarta tekrar milli iradeye gitmek gerekirse ona da hazırız dedik, bugün de hazırız.
 
"DEKLARASYONA İMZA ATALIM"
 
Şiddet ile terör ile aralarına mesafe koymak durumundalar. Gelin hep beraber dört partinin liderleri olarak ortak bir deklarasyona imza atalım ve diyelim ki Türkiye'de demokrasinin en iyi yaşandığı bu ülkede genel seçimler gerçekleştikten sonra artık dört parti de ortak olarak şiddete ve teröre karşı barışın demokrasinin adaletin ve bu ülke kalkınmasının yanında ve önünde olacaktır. Güçlü bir iradeyle Meclis'te temsil hakkı kazanmış bütün partilerin yan yana gelip şiddete ve teröre karşı tavır sergilemesinin vakti gelmiştir. Her türlü silahlanmaya karşı her türlü terör ve şiddet eylemine karşı 78 milyonun tek bir vücut olma zamanı, vakti gelmiştir. AK Parti buna da öncülük yapmaya kararlıdır."