BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu, Kut'ül Amare töreninde konuştu

Davutoğlu, Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yıldönümü töreninde konuştu.

Abone ol

Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'ndaki Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yıldönümü törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Davutoğlu, bugün de ülkenin zor günler geçirdiğini vurgularken "O günün zorbaları bugün bu topraklara yeniden musallat oldu. Kut'ül Amare'de yenilenler, Osmanlı'yı nasıl parçalarız diye plan yürüttüler." dedi.

"KUT'ÜL AMARE HEPİMİZİN ZAFERİDİR"

İşte Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları: 

 "Kut'ül Amare etkinlikleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na alternatif gibi gösterildi. Asla alternatif değildir. Bu bayramlar birbirinin ayrılmaz cüzleridir ve birbirinin takipçileridir. Kut'ül Amare'yi anlamayan, Çanakkale Savaşı'nı anlamayan 23 Nisan'daki milli iradeyi, milli egemenliği de idrak edemez. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da hepimizin bayramı, Kut'ül Amare de hepimizin zaferidir"

"Kut'ül Amare kıyamete kadar unutturulmayacak. Kut'ül Amare, Ortadoğu halklarının zaferidir. Kut'ül Amare Bayramımız kutlu olsun."

"BU ZAFER UNUTTURULMAYA ÇALIŞILDI"

"Kut'ül Amare unutulacak bir zafer değildir. Fakat eski Türkiye anlayışı uzun yıllar bu zaferi hatırlamak istemedi. Adeta, sistemli bir şekilde unutturmaya çalıştı. Her yıl Genelkurmay Başkanlığımızın sitesinden yapılan bir kutlama dışında Kut'ül Amare hatırlanmadı ama bugün Sayın Cumhurbaşkanım sizin himayenizde Kut'ül Amare tekrar milletimizin hafızasında, gönlünde hakettiği yeri buldu."

"KUT'ÜL AMARE ZAFERİ ABI-I HAYAT OLMUŞTUR"

"Kut'ül Amare zaferi, çöküşün başladığı, umutsuzluğun yaygınlaştığı bir zaman diliminde milletimiz için ve o coğrafyadaki bütün mazlum milletler için bir ab-ı hayat olmuştur. Çanakkale'de başlayan istiklalini koruma iradesinin bir benzeri Kut'ül Amare’de ortaya konmuştur. Çanakkale'de İstanbul, Kut'ül Amare'de Bağdat savunulmuştur. Kut'ül Amare şehitleri ve gazilerimizin o destansı mücadelesi İstiklal mücadelemizle kurulacak Türkiye Cumhuriyetine ruh ve mana vermiştir"

"O günün zorbaları bugün bu topraklara yeniden musallat oldu. Kut'ül Amare'de yenilenler, Osmanlı'yı nasıl parçalarız diye plan yürüttüler. Biz her zaman hukuka riayet etmiş bir milletiz. Savaş şartlarında sergilediğimiz nezih tavırlar bugün bile örnekle anılmaktadır. Bu milletin hakiki fotoğrafı budur. "