BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.432,37
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu Kılıçdaroğlu'nu o sözle vurdu

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Grup toplantısında konuştu. Hedefinde Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partiliye kızdıktan sonra "bu partiye demokrasiyi ben getirdim" diyen Kılıçdaroğlu'nun sözlerini itiraf olduğunu söyledi. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu "Baykal'a sormak lazım CHP'de demokrasi var mıydı yok muydu?" sözleriyle eleştirdi.

Seçim barajı tartışmalarına ilişkin Davutoğlu, "Bu tartışmadan hareketle Türkiye'de tekrar istikrarsızlık havası estirmeye çalışanlara da buradan sesleniyorum ve uyarıyorum, Türkiye'de böyle tartışmalar üzerinden bir siyasi dizayn yapılmasına kesinlikle izin vermeyiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup toplantısında gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. 

ENGELLİLERE ÜCRETSİZ TOPLU ULAŞIM YOLDA

65 yaş üstündekilere, çalışamayacak durumda olan ve iş bulamayan engellilere bağlanan aylıkları yüzde 200 ile 300 oranında artırdık. Engelli maaşlarını, her ikisi de engelli olan eşlerin, her birine ve 18 yaşın altındaki engellilerin ailelerini kapsayacak şekilde genişlettik. 2007'de sadece Türkiye'de değil dünyada örnek oluşturacak bir devrim niteliğinde adım attık, evde bakım aylığı uygulamasıyla aileler engellilerine sahip çıktı. Engellilerin evde bakım hizmetlerini karşıladık. Evde bakım için ayrılan bütçeyi son 6 yıl içinde 83 kat artırdık, çarpıcı bir rakam. Türkiye, bütçe sınırlamaları olabilir ama gönlü gani bir milletin devletidir. Bu yıl 10 aylık dönemde 450 bin engelli vatandaşımız için 3,3 milyar lira ödeme yaptık, sadece evde bakım hizmet bedeli olarak. Şehir içi toplu taşıma araçlarının, kamu binalarının, kamuya açık alanların engellilere erişimini sağlayacak yasal önlemleri aldık.

İnşallah en kısa zamanda engellilerimiz için ücretsiz toplu taşıma hizmeti için de gerekli kararı alacağız. Türk işaret dilinin geliştirilmesine önem verdik. Tüm eğitim kitaplarını kabartma olarak bastık, yayınladık. Engellilerimiz hayatın belli alanlarında terk edilmiş durumda olmamalıydılar, kendi ayakları üzerinde durmalı, onurlarıyla hayatlarını idame ettirmeleri gerekiyordu. Engelli istihdamıyla  ilgili çok geniş çalışma yürüttük, Devlet Memurları Kanunu'nu bu çerçevede değiştirdik. İlk kez engelliler için geçerli Kamu Personel Seçme Sınavı, EKPS'yi gerçekleştirdik. 2002'de bütün kamuda 5 bin 777 engelli vardı, şimdi 34 bin 88 engelli, memur olarak kadrolarımızda çalışıyor. Bunu daha da genişletmeye kararlıyız. Bundan sonra da engellilerimiz için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz."

HEM ESAD'IN HEM IŞİD'İN KARŞISINDAYIZ

Dışarıda ve içeride yapılan birtakım algı operasyonları karşısında bütün milletimiz bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem zalim ve barbar Suriye rejiminin karşısındadır hem de yine aynı şekilde zalim ve barbar IŞİD terör örgütünün karşısındadır.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Bu çerçevede önce Türkiye'nin bütününde uyuşturucu haritasını çıkartacak şekilde her il bazında yapılacak çalışmalarla ilgili bir tespit çalışması yapacağız, araştırma merkezleri kuracağız, mahallelere kadar ineceğiz ve yapılması gerekenleri tespit edeceğiz. Toplumda duyarlılık uyandırma okul ve çevresinde alınacak tedbirleri tek tek hayata geçireceğiz. Uyuşturucu tacirlerine terörist müamelesi yapıp üzerlerine birer birer gideceğiz. En geç 3 yılda bir uyuşturucu ile mücadele şurası düzenleyeceğiz. 3 ayda bir toplanacak teknik kurul oluşturuldu. Her bir mahallede narko timler kuruyoruz.

Kesinlikle uyuşturucuyu Türkiye'de en kısa zamanda yok edeceğiz. Şu anda yüzde 2,7 civarlarında olan 15-24 yaş arasında uyuşturucu kullanımı ki Avrupa'ya göre çok daha düşük görünüyor, Avrupa'da yüzde 26'larda, yüzde 27'lerde; alacağımız tedbirlerle, viranelerin de yok edilmesiyle 2018'de yüzde 1,5'e, inşallah cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında da marjinal bir düzeye indirmeye kararlıyız

HER YERDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İl kongrelerini Erzurum'da başlattık. Nasıl Erzurum kongresi istiklal meşalesini yakmışsa şimdi yeni dönemin ilk işareti oldu. Gördüğümüz coşku muhşememdi. Erzurum kongresinden Kars'a geçtik. Yeni Türkiye yolunda kararlığımızı teyit ettik. Bir gün doğuda bir gün batıda olacağız. Her yerde varız her yerde olmaya devam edeceğiz. Nakış nakış işleyeğiz Türkiye haritasını vatandaşın gönlünde.

TÜRKİYE'NİN G-20 DÖNEM BAŞKANLIĞI

Artık 'büyük ülkeler toplanıp  acaba bizim kaderimizle ilgili ne karar alacaklar' diye bekleyen, kaygıyla izleyen bir ülke yok. Artık büyük ülkelere de gelişmiş ülkelere de gelişmekte olan ülkelere de başkanlık yapan, küresel güç olan Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Herkes buna alışsın herkes bu yeni gerçeği kabullensin

AKP MİLİTANI OLMAKLA SUÇLAMIŞTI

Adana'da partisinin poplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir partilinin ön seçim istediklerini söylemesi üzerine, sinirlenerek "Bunu buraya getiren arkadaş CHP’li değil, AKP militanı herhalde. Kimse şunu unutmasın, kimseye bu partide kişisel şov yaptırmayacağız. Herkes bilsin. Ön seçime de geleceğim ve konuşacağız. Bu partiye demokrasiyi getiren kişiyim. Genel başkan seçimi dahil, yüzde 33 cinsiyet kotası dahil, yüzde 10 gençlik kotası dahil, hiçbir partide olmayan demokrasi kültürünü bu partiye getirdik daha da getireceğiz" diye tepki göstermişti.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Kim ne provokasyon yaparsa yapsın, inşallah çözüm süreci başarıya ulaşacaktır. Bu bir kardeşlik projesidir. Bu ezeli ve ebedi bir istiklal mücadelesinin en güzel göstergesi, nişanesidir. Bütün sivil toplum kuruluşları temsilcilerimiz, -her biri değişik siyasi görüşlere, arka planlara sahip örgütlerden geliyorlardı- hepsi bizim kamu düzeni konusunda yaptığımız vurguya da katıldılar, çözüm sürecini mutlaka başarıya ulaştırmamız gerektiği konusundaki irademize de sahip çıktılar. Bundan sonra da bölgeye yapacağım her ziyarette, sivil toplum kuruluşlarıyla buluşarak, çözüm sürecinin sadece bir tarafla değil, bütün halkımızla, bütün bölge halkıyla yürüdüğünü göstermeye devam edeceğiz. Nereye gidersem mutlaka vatandaşlarımızla buluşup, bu konuyu paylaşacağız. Çözüm süreci Kuvayi Milliye'ye alternatif değildir. Çözüm süreci, Kuvayi Milliye'nin ayrılmaz bir parçası olarak milleti tekrar kardeş kılma misyonunun adıdır. Bu misyonu her yerde anlatmaya devam edeceğiz.

İKİ YÜZLÜLÜKTÜR

Sayın Kılıçdaroğlu'nun son demeçleri gerçekten ibretlik. HDP ile koalisyon ihtimali sorulduğunda Diyarbakır'da 24 saat siyasette uzun bir süre olabilir intibasını veren sözler sarfetti. Olabilir hiç bir beis yok Türkiye'de her siyasi partiyle görüşebilir. İzmir’e gidip ulusalcı olup, diyarbakır’a gidip başka bir dil kullanmak işte bu iki yüzlülüktür. Bizim Erzurum’da ve Balıkesir’de Kars’ta Balıkesir’de konuşmamızı alsınlar, aynı dili konuşuyoruz.

KILIÇDAROĞLU İTİRAF ETTİ

Partiliye kızdıktan sonra dedi ki "bu partiye demokrasiyi ben getirdim" diyor. Çok altı çizilecek bir şey. Bu bir itiraf. Demek ki partide daha önce demokrasi yoktu. Dediğimizi teyit ediyor. Demokrasi CHP'ye hiç uğramadı zaten Kılıçdaroğlu teyit ediyor.. Baykal'a sormak lazım CHP'de demokrasi var mıydı yok muydu? Yaşayan genel başkanlara sormak lazım. İşte aramızdaki fark bu. O reddi miras eder, mirasıyla yüzleşmekten kaçınır. Biz ise AK  parti mirasıın heme bu miletin derin tarihi mirasını gururla omzumuzda yaşatıyoruz.

BİZ BARAJ FALAN TANIMAYIZ

2001'de yola çıkıldığında bu baraj vardı. 15 ayda bu baraja rağmen yeni kurulan, yeni fidan, yeni Türkiye'nin fidanı olan AK Parti iktidara geldi. Eşit şartlarda yarışıldı. Daha sonra da her seferinde oylarımızı artırarak bugüne kadar geldik. Biz baraj falan tanımayız, biz sadece milleti tanırız. 

DİĞER PARTİLER CEVAP VERMEDİ

Geçen sene Eylül ayında 'gelin barajları sıfırlayalım. Gerekiyorsa dar bölgeye geçelim. Dar bölge sıfır baraj ya da daraltılmış bölge 3 ve 5 oranında baraj ya da mevcut sistem.' dedi. Diğer partiler hiçbir cevap vermediler. Bugün barajın kalkmasını iddia edenler şu son tartışmalara kadar tam bir sükut halinde geçiştirdiler. Çünkü kendileri korkuyorlar. Biz barajdan korkmayız. Barajdan korkanlar son 1.5 yıldır neredeyse tekliflerimize cevap vermeyenlerdir.

1995'te Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karar. Temsil ile yönetimde istikrar arasında denge öngören bir karar. 2008'de de AİHM'nin aldığı karar. Her ikisinde de bu talepler reddedildi. Hem Türkiye'de Türk hukuk sistemi tarafından, istikrar ile temsil arasında denge gözetmek gerektiği temel varsayımıyla Anayasa Mahkemesi tarafından hem de AİHM tarafından 2008'de 'bu bir iç mevzuat hususudur' denildi.

DİZAYN YAPILMASINA KESİNLİKLE İZİN VERMEYİZ

Biz Anayasa Mahkemesi'nin önüne gelen dosyaya, davaya bütün bu çerçevede bakarak karar vereceğine inanıyoruz. Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'nın dün yaptığı açıklama bu konuda önemli bir mesajdır. Bu tartışmadan hareketle Türkiye'de tekrar istikrarsızlık havası estirmeye çalışanlara da buradan sesleniyorum ve uyarıyorum, Türkiye'de böyle tartışmalar üzerinden bir siyasi dizayn yapılmasına kesinlikle izin vermeyiz. Seçimler vaktinde ve Türkiye'deki kurallar, hukuk kuralları, hukuk devleti kuralları içinde yapılacaktır ve yine sandıktan sadece ve sadece milletin iradesi çıkacaktır, başka bir irade çıkmayacaktır. Bu konuda Anayasa Mahkemesi'nin bütün bu geçmiş kararları da gözeten tabi ortada bir müracaat, 3 müracaat söz konusu olduğu için değerlendirmeye alınacaktır. Ama bunun hukuk tekniği ve hukuk kuralları içinde yapılacak bir değerlendirme olacağını ümit ediyoruz ve bunu temenni ediyoruz.

AK PARTİ BARAJLARI AŞA AŞA GELMİŞTİR

Türkiye'de istikrar, siyasi istikrar son 12 yılda da gösterdiği gibi ülkemizin sorunlarını aşma konusunda da önümüzdeki büyük meydan okumalara cevap verme konusunda da en elzem, en önemli hususlardan biridir. Dolayısıyla bu konu etrafında spekülasyonlar yaparak sanki Türkiye'de tekrar istikrarsız bir dönem başlayacakmış rüyasını görenler boşuna heveslenmesinler. Hangi şartlarda olursa olsun AK Parti barajları da engelleri de badireleri de aşa aşa gelmiştir, aşa aşa tekrar tekrar gelecektir.

DOĞALGAZDA RUSYA'DAN DAHA FAZLA İNDİRİM TALEP EDİLECEK

Sno derece yapıcı verimli sonuçlar doğurecak kararla alındı. Rusya doğalgazda yüzde 6 indirim kararı açıkladı. Ancak Putin ile yaptığımız görüşmede bizim için yeterli olmadığını, indirimin artırılmasını talep ettik. Görüşmeler devam edecek.

ŞU TRAFİĞE BAKSINLAR

10 gün önce Irak’taydık, inşallah bu hafta sonu da ben Yunanistan’da olacağım. Hani komşularla ilişkilerimizi tenkit edenler var ya, biraz şu trafiği baksınlar. Hemen daha sonra da önümüzdeki ay içinde, hem Makedonya hem de Bulgaristan ile ziyaretleri yaparak onlarla ilişkilerimizde yeni adımlar atacağız.

ERMENEK'TE VEFAT EDENLERİN YAKINLARINA İYİ HABER

En kısa zamanda Soma'da sağlanan imkanlar Ermenek'teki kardeşlerimize de sağlanacaktır. Bu çerçevede, vefat edenlere vefat aylığı, vefat edenlerin SGK borçları tümüyle silinecek. Anne babaya, muhtaçlık şartına bakılmaksızın ek vefat aylığı bağlanacak. Hayatını kaybedenlerin yakınlarından en az bir kişi istihdam edilecek. Kaza olan ocaktaki işçilere 6 aylık net gelirin karşılığı ödeme yapılacak. Kaza olmamakla birlikte Ermenek'te olan diğer maden ocaklarında çalışanlara da daha sonra işverene rücu etmek üzere 6 aylık maaşları ödenecek. Bütün bunlar vatandaşlarımız arasında gözettiğimiz eşitlik ve hakkaniyet prensibine uygun bir şekilde karar altına alınmıştır. Arkadaşlara talimat verdim, en kısa zamanda da bu uygulamalar hayata geçirilecek

SÖZLEŞMELİ ER VE ERBAŞ ALIMLARI 20 YAŞA İNİYOR

Önümüzdeki aylarda daha fazla üzerinde durduğumuz konu silahlı kuvvetlerin yapısal reform sürecine girmesi. Buradan kastettiğimiz teknoloji yoğunluklu savunmaya geçiş imkanlarını güçlendirilmesi. Zaten iki hafta önce Genelkurmay'da aldığım brifingte 2033 yılına kadar silahlı kuvvetlein teknoloji kapasitesinin artırılması için önemli kararlı almıştık. Savunma ihtiyacı için yurt dışına talepte bulunmadan kendi içinden karşılamaya hazır hale gelecek.

Bir an önce uzmanlaşmış ve daha profesyonel yapıya dönüşmesi dönüşmesi bağlamında önemli kararla aldık. Silahlı kuvvetlerimizden gelen talep üzerine sözleşmeli er ve erbaş alımlarıyla ilgili ciddi kolaylaştırmaya gidiyoruz. Bu alımları 20 yaşına kadar indireceğiz. Askerlik yapmadan da silahlı kuvvetlerimiz er ve erbaş  sözleşmeli olarak alabilecek. Böylece meslek edinmiş silahlı kuvvetler mensuplarının oranın artırmış olacağız.

BEDELLİ ASKERLİK

1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan yada 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olun vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası demek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar. Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle, hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak, hem de buradan sağlanacak kaynak savunma sanayi fonuna aktarılacak.