BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,06
ALTIN 2.472,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu ibretlik fotoğraf gösterdi

CHP'nin verdiği gensorunun görüşüldüğü TBMM'de taraflar kürsüden gösterdikleri fotoğraflarla birbirlerine yüklendiler.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kendisi hakkında gensoru önergesi veren CHP'yi, Hatay'da düzenlenen mitingte çekilen fotoğrafla vurdu.

Kendi ülkesini şikayet etmeye alışmış ve bunu politika olarak benimseyenlerin, ülkeye bir şey vaad edemeyeceğini ifade eden Davutoğlu, ''ibret göstergesi'' dediği bir fotoğrafı gösterdi.

ESAD'A DESTEK MİTİNGİNDE CHP TEŞKİLATI DA VAR

Davutoğlu, Acilciler adıyla bilinen, Esad tarafından beslenen, marjinal bir grubun desteklediği, örgütlediği törenlerde ''Ruhumuzla, kanımızla sana fedayız'' diyen grubun içinde CHP il teşkilatı, il başkanın bulunduğunu, bunun utanç verici olduğunu söyledi.

1.20121013105215.jpg
MUHALİF ESAD'I TÜRK POLİSİ KORUYOR

Buna karşı CHP'li Hurşit Güneş de kürsüden elindeki Riyad el Esad'ın fotoğrafını sallayarak iktidara çıkıştı. Güneş, "Riyad el Esad arkasında Türk polisinin koruması altında Türkiye'de" diyerek Davutoğlu'na yüklendi.

Peki kim bu acilciler? Hatay'da Eylül ayı başında düzenlenen Esad'a destek mitinginde CHP teşkilatının da katıldığı miting uzun süre konuşulmuştu.

0.20121013105630.jpg

KİM BU ACİLCİLER?

İşçi Partisi'ne bağlı Aydınlık grubu ve Esed ailesi ile geçmişten bu yana yakınlığı bilinen THKP-C'li Mihraç Ural'ın başını çektiği 'Acilciler' örgütünün Suriyeli sığınmacıların bulunduğu illerde "halk rahatsız" propagandası yaptığı belirtiliyor.

 Mihraç Ural'ın Cemil Esed'in girişimleri sonucu Esed ailesinin Lazkiye'deki evinde terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la tanıştığı söyleniyor. İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'i Suriye'deki karargahında Öcalan'la görüştüren kişinin de Ural olduğu medyada yazılan bir diğer önemli ayrıntı.