BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.395,40
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu çatışmasızlık için şart koştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK'ya yönelik operasyonlar sonrası yapılan çatışmasızlık çağrılarına cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeniden çatışmasızlık ortamına dönülmesi için çağrıda yapan çevrelere seslendi, "Silahlar bırakılana kadar mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu. Silahla kimsenin Türkiye'ye dayatma yapamayacağını ifade eden Davutoğlu, silahların gömülmesini istedi.

Ahmet Davutoğlu, partisinin Konya il teşkilatında düzenlenen törende konuştu. Yurtiçi ve yurtdışından bazı kesimlerin çatışmasızlık ortamının sağlanması için çağrıda bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, bu çevrelere seslendi terör örgütünün silah bırakması gerektiğini söyledi. İşte Davutoğlu'nun o sözleri;

"Yurtiçi ve yurtdışından bir takım çevreler, efendim bir çatışmasızlık ortamına yeniden girilsin diye çağrıda bulunuyorlar. Bir takım girişimlerle bunu yapmaya çalışıyorlar. Onların da duyması için söylüyorum. Türkiye'de silahlar bırakılana, meşru güçlerimizin dışında tek bir silahlı unsurumuz kalmayana kadar bu mücadelemiz devam edecek.

Arefe gününde Türkiye'nin huzuru için kardeşliği için sarfeden herkese tek bir şeyle sesleniyorum. Silahlarınızı gömün. Silahlarınızı değil değli topral altına mağmaya kadar gömün. Demokrasinin olduğu heryerde herkes fikrini söyleyebilir. Durum böyleyken eğer birileri silahlarıyla bize birşeyler dayatmaya çalışırsa bunun karşısında silahlara karşı, gönül birlikteliğiyle her kökenden kardeşimizle bir oluruz."