BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Darıcada kurs seferberliği

Darıca Belediyesi ile MEB'in işbirliğiyle düzenlenen İngilizce ve Bilgisayar Kursları’na ilgi büyük oldu.

Abone ol

Darıca Belediyesi ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen İngilizce ve Bilgisayar Kursları’na bu yıl öğrenciler tarafından büyük ilgi gösterildi.

Halen devam etmekte olan kurslarda 129 bilgisayar işletmenliği , 18 Autocad ve 127 kişide İngilizce olmak üzere toplam 274 öğrenci eğitim görüyor. Ekim ayında başlayan kurslara şubat ayında ara verilmesi planlanırken , bilgisayarda mart ayında eğitim tamamlanarak yeni gelecek öğrencilerle haziran ayına kadar eğitim verilecek. İngilizce kursiyerleri ise haziran ayına kadar toplam 160 saat kurs alarak eğitimlerini tamamlayacaklar.

Bilgisayar kurslarında temel donamım bilgilerinin yanı sıra Office programları ( word , exel , p.point ) ve Logo ile LKS gibi muhasebe programları temel olarak öğretilirken ,İngilizce sınıflarında ise beginner ( başlangıç ) elementary ( temel ) ve advanced ( ileri düzey ) olmak üzere 3 ayrı düzeyde eğitim veriliyor.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak  kurslarla ilgili olarak yaptığı açıklamada “ önceki yıllara oranla öğrenci sayısında büyük artış kaydettiğimiz kurslarımızda öğrencilerimize kaliteli eğitim olanağı sağlamanın mutluluğu içindeyiz. Sosyal belediyecilik anlayışla hareket ederek göreve geldiğimiz günden itibaren gerek okullara yaptığımız yardımlarla , gerek ihtiyaç sahibi öğrencilere yaptığımız giyim ve kırtasiye yardımlarıyla ve gerekse kurslarımızda modern şartlarda , deneyimli öğretmenler eşliğinde verdiğimiz kurslarla gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın gayreti içerisindeyiz. Eğitime olan desteğimiz bundan sonra da artarak devam edecektir. ” diyerek görüşlerini ifade etti.