BIST 10.046
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.408,00
HABER /  GÜNCEL

Darbeciye FETÖ'den içki iç öğrencileri fişle talimatı!

Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye darbeci Teğmen Ahmet Çalışkan'ın ifadesi ortaya çıktı. Çalışkan'ın ifadesinde "Dinle ilgisiz görünmem istendi. Komutan ve öğrencileri de ahlak durumlarına göre fişledik" dedi.

Abone ol

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası tutuklanan Jandarma Teğmen Ahmet Çalışkan, örgütün Jandarma Okullar Komutanlığı'ndaki üst düzey komutan ve öğrencileri genel ahlak durumları üzerinden fişlediğini itiraf etti.

Örgütün en önem verdiği askeri kurumun, sınavlara giren öğrencilerin sağlık nedenleriyle elendiği kurum olmasından ötürü GATA olduğunu işaret eden ve Çalışkan, kendisine, "İçki iç, dinle alakasız bir profil çiz" denildiğini belirtti.

"KILACAĞIM NAMAZIN KORKU NAMAZI OLDUĞUNU..."

Sivas Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadede, örgüte lise 3'te, Ahi Dershanesi'ne giderek katıldığını söyleyen Çalışkan şunları anlattı:

"Örgütün ışık evlerinde kalıyordum. Fatih ve Eyüp'te Sızıntı ve Zaman abonelik çalışmalarına katıldım. Ancak silahlı kuvvetlere yöneldikten sonra bu tür girişimlerim olmadı.

FETÖ'nün telkinleriyle Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na müracaat ettim ve kazandım. Beni askeri okulların mülakat sınavına 'Talha' kod isimli bir abi hazırladı. Askeriyede kılacağım namazın korku namazı olduğunu teyemmümle abdest alacağımı ve gözümle ima yoluyla namaz kılacağımı söyledi. Dışarıya karşı arada sırada içki içen dinle alakası olmayan bir profil çizmemi istedi.

Kendisinin belirlediği bir evde buluştuk. Elinde Jandarma Okullar Komutanlığı'nda görevli üst rütbeli komutanlar ile öğrencilerin isimleri yazılı bir not vardı. Bana onların genel ahlak durumlarını sordu. Ben de bildiğim kadarı ile yanıtladım."

"ZAMAN OKUMAMIZ YASAKTI"

Gaziantep'de görevdeyken benden sorumlu 'Mücahit' kod isimli abi yanına götürdüğüm bilgisayara 'True crypt' isimli programı yükledi ve programı nasıl kullanacağımı anlattı. Bu program flash bellek şifrelemek için örgüt mensupları tarafından kullanılır. Dosyada Gülen'e ait kitaplar ve vaazları vardı.

Silahlı kuvvetlerde yer alan örgüt mensupları ile ailelerinin Bank Asya'ya hesap açmaları, Zaman okumaları ya da örgütün okul ve dershanelerine gitmeleri yasaktır.