BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Darbe sonrası Mısır sokakları gündüzleri sakin geçiyor

Darbe sonrası binlerce kişinin sokaklara döküldüğü Mısır’da akşamları darbe karşıtı eylemler devam ederken gündüzleri ise hayat kısmen de ol...

Abone ol

Darbe sonrası binlerce kişinin sokaklara döküldüğü Mısır’da akşamları darbe karşıtı eylemler devam ederken gündüzleri ise hayat kısmen de olsa normale döndü.
Mısır Ordusu’nun Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye yönelik yaptığı darbenin ardından Mısır sokakları günlerce hem darbe kutlamalarına hem de darbe protestolarına sahne oldu. Aradan geçen yaklaşık 18 günlük zamanın ardından Mısır sokakları en azından gündüz saatlerinde normale dönmeye başladı. Turistin olmadığı, yerel vatandaşların yavaş yavaş tekrar çıkmaya başladığı Mısır sokaklarında göze en fazla caddelerdeki trafik çarpıyor.

VATANDAŞ ALIŞVERİŞTEN UZAK DURUYOR
Mısır vatandaşları gündüzleri Kahire sokaklarında gezse de genellikle alışverişten uzak duruyor. Darbe sonrası sokakların boşaldığını ve bunun tüm Mısır’ı etkilediğini ifade eden Azibo Nessor açıklamasında, “Ramazan’dayız, oruçluyuz, zaman geçiriyoruz. Darbe olmasaydı iyi olurdu. Darbe yüzünden tüm sokaklar boş” şeklinde konuştu. Kahire’de esnaflık yapan Khafra Kafele ise açıklamasında, “Darbe öncesi işler daha iyiydi, daha çok turist vardı. Darbeyle birlikte işler duruldu, sokakta eylemler devam ediyor” dedi.
Ramazan ayının yaşandığı Mısır’da sıcakta insanların dışarı çıkmasını etkilerken akşamları ise sokaklar hem darbe karşıtı protestolara hem de darbe kutlamalarına sahne olduğu için halk sokakları fazla kullanamıyor. Darbe karşıtı eylemlere ve kutlamalara katılan gençlerin yanı sıra olaylardan uzak duran işinde gücünde olan gençlerde bölgede dikkat çekiyor. Çoğunluğu esnaf olan gençler, işlerin durması, ramazan ayının sakinliği ile birlikte iftarı ara sokaklarda top oynayarak bekliyor.
(İHA)
(MA-ES-