BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

Darbe belgeleri devlet arşivinde

Ergenekon terör örgütü soruşturmasında ortaya çıkartılan darbe girişimini Hilmi Özkök’ün önlediği ortaya çıktı.

Abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Org. Hilmi Özkök, darbe hazırlıklarını engellediği Eruygur’a ‘Bütün belgeleri devletin arşivlerine geçireceğim. Bu tarihi bir görev’ demiş. 

Ergenekon terör örgütü soruşturmasında ortaya çıkartılan darbe girişimini Genelkurmay eski Başkanı Org. Hilmi Özkök’ün önlediği ortaya çıktı. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in günlüklerinde daha önce Özkök’ün Şener Eruygur ve diğer darbeci paşaları çağırarak onlara darbe girişimlerinden haberdar olduğunu belirttiği anlatılmıştı.

İddianamede geniş yer tutan Örnek’in günlükleri bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Örnek’in tuttuğu günlüklerin 16 Mart 2004 tarihli bölümünde olay şöyle anlatılıyor: ‘Bizim yaptığımız bazı girişimler ve bilhassa Jandarma Genel Komutanı’nın girişimlerinin hemen hepsinden haberi vardı. Jandarma Genel Komutanı’nı nedense hedef olarak almıştı ve bütün belgeler elimde bunları devletin arşivlerine geçireceğim bu tarihi bir görevdir. Şener’in yaptıkları yetkisini aşmaktır. Kendi tesislerine eski meclis başkanı ve rektörler ile de görüşme yapmış. Bunları nasıl yapar. Bu arada fişleme olayına değindi ve bu işin kendisini çok zayıflattığını ve TSK’ni küçük düşürmekten başka bir işe yaramadığını anlattı. Şimdi de başımıza jandarmanın emri çıktı. Bir derginin okunması için emir vermişler.’