BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Darbe bekleyen gazeteci kim?

Toptan'ın Doğan gazetelerinde yer almasının bir hikmeti varmış...

Abone ol Star yazarı Şamil Tayyar, bir süredir başkentte dillendirilen bir senaryoyu kaleme aldı. Senaryonun başrollerinden birinde Meclis Başkanı Köksal Toptan var.

, siyasi iktidarı devre dışı bırakan bir formül içeriyor. Deniyor ki, hükümet, bu anayasa çalışmasını Toptan’a devretsin, o yürütsün. Senaryonun koro halinde dile getirilmesi ise psikolojik harekatın bir parçası.

Tayyar, Toptan'ın da bu tuzağa düştüğünü belirterek, şu noktaya dikkat çekiyor; "Daha tehlikeli olanı, Doğan Grubu’nun da bu senaryoda aktif rol alması. Toptan demeçlerine Doğan Grubu gazetelerinde sıkça yer verilmesinin bir sebebi hikmeti varmış. Duyunca hayrete düştüm."

Tayyar'ın şaşkınlığı bu plandan çok, aracı isme... Bu isim Doğan Grubu'nun üst düzey bir yöneticisi... Ve bu yönetici köşe yazarı bir sivil toplum kuruluşunun başkanını arayıp şu ricada bulunuyor;

"Sayın Başkan, durum çok kötü. Hükümetle konuşsanız da bu yeni anayasayı Köksal (Toptan) Bey’e bıraksalar. Daha iyi olmaz mı?’ ‘Durum kötü’den kasıt, belli. Demek istiyor ki; Eğer hükümet bu anayasayı yaparsa, muhtıra veya darbeye hazır olun!"

Darbe beklentisinde olan bu gazeteci büyük merak konusu... Şamil Tayyar'ın verdiği tek ipucu bu gazetecinin Doğan Grubu'nun iki numaları gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı...