BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Darbe Ankara’da protesto edildi

Ankara’da Mısır Büyükelçiliği önünde toplanarak, ülkedeki askeri darbeyi protesto eden bir grup, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek verd...

Abone ol

Ankara’da Mısır Büyükelçiliği önünde toplanarak, ülkedeki askeri darbeyi protesto eden bir grup, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek verdi.
İHH, MAZLUMDER ve Özgür-Der üyeleri, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek olmak ve darbeyi protesto etmek için Mısır’ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. "Dik dur eğilme, Türkiye seninle" "Paşaların tankı yıldıramaz halkı" ’Mursiciler burada darbeciler nerede" sloganları atan ve tekbir getiren grup, Mursi’nin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar taşıdı. Bu arada Gezi Parkı eylemlerini eleştiren grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine de sloganlar attı.
Grup adına bir açıklama yapan gazeteci Adek Özköse, "Mısır’daki kardeşlerimize destek olmak için buradayız. Mısır ordusu, Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanına darbe yaptı. Darbeden sonra Mısır’ın her yerinde direniş var. Mısırlı kardeşlerimiz ’Hepimize zindanlara doldursanız, öldürseniz yine de sokakları terk etmeyeceğiz’ diyorlar. Türkiye’de Gezi’yi bahane ederek bir darbe girişimi, bir kalkışma meydana geldi. Gezi’yi destekleyen gazeteler ’Mısır’da Mursi devrildi, sıra Tayyip Erdoğan’da’ şeklinde manşetler attı. Ben de diyorum ki Türkiye’de darbeciler, çapulcular devrildi şimdi sıra Mısır’da" şeklinde konuştu.
Mısır’da halkın günlerdir halkın kefenlerle eylem yaptığını dile getiren Özköse, "Nasıl Mısırlı kardeşlerimiz oradaki darbecilere karşı kefenleriyle mücadele veriyorsa biz de Türkiye’deki Müslüman gençler olarak kefenlerimizle Mısırlı kardeşlerimizin yanındayız" dedi.
Mısırlı bir vatandaş da yaptığı açıklamada, "Mısır’da şu anda eski rejim dönmek üzere. Ama Müslüman kardeşler ve yanındaki bütün İslami kesimler ve bütün özgürlük isteyen halk şu an her yerde gösteriler yapıyor. Ama medya sadece Tahrir Meydanı’nı gösteriyor çünkü bizim özgürlüğümüzü istemiyorlar. Mısır’daki özgürlükçü kardeşlerimiz meydanları hiç bırakmayacak" ifadelerini kullandı.
Protesto sırasında gruptan bazıları da namaz kıldı. Eylemin yapıldığı Büyükelçilik önünde çevik kuvvet polisleri yoğun güvenlik önlemi alırken, grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.