BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Mısır Büyükelçiliğinde kefenli eylem

Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan grup yanında getirdikleri ‘kefenlerle’ eylem yaptı.

Abone ol

Mısır’da günlerdir ‘kefenle’ eylem yapıldığını belirten grup kendilerinin de ‘kefenle’ Mısır Halkı’na destek verdiklerini söylediler.

Mısır’ın Ankara Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarına mensup yaklaşık yüz kişilik grup dün Mısır’da yaşanan darbeyi protesto etti. Atatürk Bulvarı üzerindeki Büyükelçiliğin önünü trafiğe kapatan grup yanlarında getirdikleri ‘kefen’lerle eylem yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan bir eylemci Mısır’da günlerdir halkın ‘kefen’leriyle birlikte eylem yaptıklarını belirterek kendilerinin de ‘kefen’lerle Mısır halkına destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Eylemci; “Mısırlı kardeşlerimiz günlerdir kefenleri ile birlikte gösteri yapıyorlar. Biz de nasıl Mısırlı kardeşlerimiz orada ki darbecilere karşı kefenleri ile mücadele veriyorsa biz de Türkiye’deki Müslüman gençler olarak Türkiye halkı olarak kefenlerimizle Mısırlı kardeşlerimizin yanındayız.” şeklinde konuştu.

Toplanan grup adına konuşan eylemci Türkiye’de Gezi Park’ını bahane ederek darbe girişiminde bulunulduğunu öne sürerek, "Gezi Park’ı eylemini destekleyen bazı çevrelerin, (Bugün Mısırda Müslüman kardeşler kaybetti, Türkiye’de de onların kardeşleri kaybedecek.) diyorlar. Ben de diyorum ki Türkiye’de darbeciler, çapulcular devrildiler, şimdi sıra Mısır’da.” ifadelerini kullanıp tepki gösterdi.

Eylemin yapıldığı Büyükelçilik önünde Çevik Kuvvet ekipleri yoğun güvenlik önlemi alırken grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.