BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,97
ALTIN 2.416,28
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Dar gelirliler için 50 bin konut yapılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte yapacakları 50 bin konut alanın “Suriyeliler için yapılıyor” haberlerine yaptığı basın açıklaması ile cevap verdi. Şahin, konutların Gaziantepli dar ve orta gelirli vatandaşlar için yapılacağını aç

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Sarı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Şahin, burada iddialara cevap verdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Partili milletvekilleri ile 14 ay önce Gaziantep’in ihtiyaçlarına yönelik bir çalışma başlattıklarını ifade eden Şahin, bu çalışmalardan birisinin de konut ihtiyacının olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra Gaziantep’in en önemli sorunlarının başında trafik ve ulaşım geldiğini aktaran Şahin, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak da vatandaşlarımızın bu sorunlarını asgariye indirmek ve çözüm üretmek düşüyor. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürdük ve Maliye Bakanlığımız ile birlikte Şahinbey ve Şehitkamil bölgelerinde boş araziler belirledik. Geneyik, Bayramlı, Burç gibi bölgelerde boş araziler tespit ettik. Bunu da Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in gayretleri ile Bakanlar Kurulu Kararı’nda geçirdik ve tüm Ankara işlemlerini tamamladık” diye konuştu.

ARAZİ TAHSİSİNİ BAŞBAKANIMIZA UÇAKTA İMZALATTIK

Konut sıkıntısı çekilen 2 milyonluk kentte Büyükşehir Belediyesi olarak bu sıkıntılara çözüm üretmek durumunda olduklarını belirten Şahin, “Göreve geldikten sonra konut alanlarında sıkıntı çekilen Yamaçtepe ve Gazikent’in devamındaki alanları imara açtık. Gaziantep’te bir imar master planı hazırladık ve nerelerde konut alanları var bunu belirledik. Maliye Bakanımızın da destekleriyle 5,5 milyon metre kare bir alan belirledik ve hemen konut yapma işine başladık. Geçen hafta da ilk etabının temelini attık. Çevre Bakanımız ile de birebir görüşerek Sayın Başbakanımıza bu konuyu uçakta imzalattı. Bu bizim için çok önemli bir proje oldu” şeklinde konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan 130 bin kişinin şehrin bir ucundan bir ucuna taşınmasını bir anlamda önlemek için bu bölgeye yakın yerde uydu kent yapılacağını anımsatan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz bu konutları kendi vatandaşımız, kendi hemşehrilerimiz için yapıyoruz. Bu projeden rahatsız olanlar sosyal medya üzerinden ciddi bir spekülasyon yaptı. Bu tamamen yalandır, yanlış ve asılsızdır. Bunun tamamen kendi vatandaşlarımız adına yapılmasını sizlerin aracılığıyla duyulmasını istiyorum. Bunun spekülasyon yapılmasını bu kente verilecek en büyük hata olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle konut alanı bizim hemşehrilerimiz için yapılacak bir projedir.”

İSKANI OLMAYAN VATANDAŞLARA ELEKTRİK ABONELİĞİ HAKKI VERİLDİ

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıcıoğlu da daha önce doğalgaz sıkıntısını çözdüklerini vurguladı. Mazıcıoğlu, AK Parti Milletvekilleri ile sıkı bir çalışma temposu yürüttüklerini ve bu çalışmanın neticesinde EPDK’dan sevindirici haber aldıklarını belirtti. Bu doğrultuda EPDK’dan Gaziantep’te elektrik aboneliğinde sıkıntı yaşayan vatandaşlara müjdeli bir haber geldiğini ifade eden Mazıcıoğlu, şimdi vatandaşların Toroslar Enerjisa Elektrik Dağıtım Bürosu’na giderek abonelik işlemlerini yaptırabileceklerini söyledi.

Mazıcıoğlu, köylerde de abonelik sıkıntısının yaşandığını, ancak kısa zaman içinde köylerde 600’ye yakın abonelik yapıldığını kaydetti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ise Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’ndan (EPDK) yeni bir karar çıktığını ifade ederek, bu karar doğrultusunda inşaat ruhsatı almış ancak iskan durumu tamamlamamış binalarda bağımsız aboneliğin alınabileceğini açıkladı. Özellikle yapı inşaat ruhsatı almış ancak iskan belgesini alamamış binalar için ayrı ayrı abonelik verilmesine Gaziantepli belediyelerin bugünden itibaren başladığını belirtti.

Öte yandan, bu karardan Gaziantep’te yaklaşık 20 bin hanenin yararlanacağı ifade edildi.