BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,57
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Daha üretilmeden alıcısı çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil isteğine Kayseri Serbest Bölgesi'nden de destek geldi İşte o haber...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil isteğinin ardından birçok il gibi Kayseri de harekete geçti.

Kayseri Serbest Bölgesi, yerli otomobil yapmayı düşünen firmalara ücretsiz arsa tahsisi yapacağını açıklamasının ardından bu kez Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi de yerli otomobilin üretilmesi halinde 150 MÜİSAD üyesinin 300 tane alacağını taahhüt etti.

MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı İsmail Ruhlukürkçü, Kayserili sanayicilerin bu işe destek vermelerini ve açıklama yaparak, lobi çalışmalarında bulunmasını istedi. Bu işin Kayseri'de olması için birçok neden olduğunu belirten Ruhlukürkçü, işadamı Hasan Basri Özdamar'ın ürettiği motor ile 3 adım öne geçtiklerini söyledi. Ruhlukürkçü, "Geçenlerde bir toplantı yaptık. Hasan Basri Özdamar'ın ürettiği motoru tartıştık. Oradan çıkan sonuç bir mükemmeliyet arz ettiği ve dünya için şans olduğu yönündeydi. Yerli otomobilde bu motorun kullanılmasıyla bir adım, hatta 3 adım öne geçmeyi düşündük." açıklamasını yaptı.

Kayseri MÜSİAD olarak 300 tane almayı taahhüt ettiklerini kaydeden Ruhlukürkçü, şöyle devam etti: "Türkiye genelinde 4 bin üyesi varsa 8 bin otomobil alacağını taahhüt ediyoruz. Bu işe gönülden destek veriyoruz. Kayseri arsa tahsis edecek. Kayseri MÜSİAD'ın motor ve farklı konularda maliyet riskine ortak olabileceğini söyledik. Bütçemiz çapında. Bütün sanayicilerden açıklama bekliyoruz. Bu işin Kayseri'de olmasını istiyoruz. Alacaklar yerli insanlar olacağı için Kayseri, Türkiye'nin ortasında ve en mantıklı bölgede. Bu yüzden Kayseri'de üretilmesi adına ne kadar lobi yapabilmenin gayreti içindeyiz."

"KRİZDEN DERS ÇIKARTTIK"

Dünyada yaşanılan ekonomik kriz Türkiye'ye yansımayacağını söylemenin abesle iştigal olacağını belirten Ruhlukürkçü, Türkiye'nin krizlerden ders çıkararak, iyi pozisyon aldığını ve hazırlıklı olduğunu söyledi.

Ruhlukürkçü, hükümetin orta vadeli programına da destek vererek, "Orta vadeli programın uygulanabilir olması işadamlarının önünü açmakta. Belirli vadelerde nasıl bir yol izleneceği görülebiliyor. En iyi programsızlıktan, belirlenen program daha iyi diyoruz. Açıklanan orta vadeli programa katkı sunuyoruz." ifadelerini kullandı