BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.433,14
HABER /  GÜNCEL

Daha İnovatif Bir İşyeri İçin 10 Tavsiye

Günümüzde pek çok şirket “inovasyon satış” konusunda artık kendini geliştirmekte hatta adeta yeniden yapılanmaktadır. İnovatif şirketler arasına girmek için A’dan Z’ye, uygulanması gereken kuralların hepsine riayet edilmelidir.

Abone ol

Günümüzde pek çok şirket “inovasyon satış” konusunda artık kendini geliştirmekte hatta adeta yeniden yapılanmaktadır. İnovatif şirketler arasına girmek için A’dan Z’ye, uygulanması gereken kuralların hepsine riayet edilmelidir. Yenilenebilir enerji kaynakları için : http://geturkiyeblog.com/yenilenebilir-enerji/ Daha İnovatif Bir İşyeri İçin 10 Tavsiye

  • Şirket yöneticisi tarafından çalışanlara yetki ve inisiyatif verilmelidir. Bazen gerek toplantılarda, gerekse diğer zamanlarda çalışanların aklına yaratıcı bir fikir gelmiş olabilir. Şirket çalışanları, korkmadan, çekinmeden akıllarına gelen yeni fikirleri, yöneticilerine söyleyebilmeliler. Çalışanlara bu ortamı sağlayabilen şirketler inovatif şirket olma yolunda doğru adımlarla ilerlemiş olurlar. Kısaca; çalışanlara, yöneticiler tarafından korku kültürü verilmemelidir. Korkunun olduğu yerden ”yaratıcılık” başka yerlere çoktan gitmiştir ve kök salmaya, hatta yeşermeye başlamıştır bile.
  • Şirket çalışanlarına yatırım yapmak, en önemli yollardan birisidir. Uzun vadeli eğitim ve seminerlerle kişisel gelişim eğitimleri verilmelidir. İnovatif şirket olma yolunda olan şirket, çalışanlarına yaptığı yatırımın karşılığını, her zaman fazlasıyla alacağını bilmelidir. İnsana yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunun bilincine varılmalı ve bu konuda gerekli tüm çalışmalar yapılmalıdır.
  • Daha inovatif bir işyeri için 10 tavsiye ’den birisi de iç-dış tüm çalışanlara, şirketin amacı ve organizasyon yapısı hakkında zaman zaman yazılı ve sözlü bilgilerinverilmesidir. Organizasyon yapısı yeterli olmayan şirketlerin inovatif şirket olması mümkün değildir.
  • İletişim her konuda çok önemli olduğu gibi inovatif şirketler için de iletişim ve iletişim araçları son derece önemlidir. Tüm çalışanların birbirleriyle, çok rahat bir şekilde iletişim kurabilecekleri alan ve araçların yaratılmış olması son derece önemli bir konudur.
  • Şirket, bünyesine mutlaka” joker” ya da “kilit” diye tabir edilen kişileri bünyesine katmalıdır. Bu kişiler en zor anlarda bile krizleri fırsata dönüştürebilme yeteneğine sahip kişilerden seçilmelidir. Bu kilit kişiler, şirketlerin adeta can kurtarıcısıdırlar.
  • Şirketin odak noktası müşteri ve müşteri memnuniyeti olmalıdır. Tüm çalışanlara bu empoze edilmeli ve belli aralıklarla ve belli yöntemlerle hatırlatılmalıdır.
  • İnovatif olmanın geçici olarak yapılması gereken bir şey olmadığının bilincine varılmalıdır. İnovasyon bitmeyen bir süreçtir. ”İnovatif şirket” olmaya karar veren şirketin, bir sonraki adımı , “en iyi inovatif şirketler” arasına girmek olmalıdır.
  • Çalışanlarda ekip ruhunun olmasının sağlanması, yine çok önemli bir unsurdur. Şirketlerin başarısı her zaman A’dan Z’ye tüm çalışanların ortak başarısıdır. Başarının kişiselleştirilmesine müsadeedilmemeli ve ekip duygusuna önem verilmelidir.
  • Çalışanların,motivasyonunu ve yaratıcıklarını artırmak amacıyla zaman zaman ödüllendirmeler yapılmalıdır. Motivasyon, çok büyük bir güçtür ve hiç kimse motivasyonun gücünüküçümseyemez. Motivasyonu olmayan bir insan, hiçbir konuda asla başarılı olamaz. Bu yüzden şirket motivasyonunu yüksek tutmaya son derece gayret gösterilmelidir.
  • İnovatif şirket “kurum kültürünü“mutlaka benimsemelidir.

İnovatif bir şirket olmak için 10 tavsiyeye uyulması durumunda, şirket kısa sürede inovatif şirketler arasında yerini alacaktır. http://geturkiyeblog.com/inovasyon/ inovasyon ile ilgili detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.