BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,90
HABER /  POLİTİKA

Dağlıca saldırısı için Sakık'tan 'taziye'

Dağlıca saldırısına ilişkin açıklama yapan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, "Çocuklarını yitiren tüm aileler çocuklarınızın ölümüne engel olamayan yada onları ölüme gönderen hiçbir siyasetçinin taziyesini kabul etmeyin" dedi.

Abone ol

AĞRI Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık, PKK'nın Hakkari'nin Çukurca İlçesi!ndeki Dağlıca kentinde gerçekleştirdiği saldırı sonrası Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

Sakık, "Yine kan, kanlı bir pazar ve günlerden ölüm.Bu ölümlerden hepimiz, tüm siyaset dünyası sorumludur. Biz bu savaşa engel olamadık. Çocuklarını yitiren tüm aileler çocuklarınızın ölümüne engel olamayan yada onları ölüme gönderen hiçbir siyasetçinin taziyesini kabul etmeyin" dedi.

DEMİRTAŞ DA AÇIKLMA YAPTI

Dağlıca saldırısı sonrasında HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş'tan da açıklama yaptı. Demirtaş, şehit ailelerine başsağlığı dilediği açıklamasında, "Allah hepimize sabır ve akılla davranma dirayeti nasip etsin. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

Yaşanan terör olayları sonrası, yurtdışındaki tüm programlarını iptal eden ve dönüş kararı alan Demirtaş, PKK'nın hain saldırısı spnrası, kişisel Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

"BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"

"Öldürmenin gerekçesi olamaz, insanlarımızı ölüme sürmenin de. Her gün hepimizi kahreden ölüm haberleri kaderimiz de olamaz. Dün Dağlıca'da yitirdiğimiz kardeşlerimize, Cizre'de yitirdiğimiz küçük çocuklarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyorum."

"KOŞULLAR NE KADAR ZOR OLURSA OLSUN..."

Halkın yoksul çocuklarına sadece ölümü reva gören, annelerin barış düşüne kan sıçratan savaş politikalarına teslim olmayacağız. Kin ve nefret kusmak yerine bu felaket tezgahından çıkışın yollarını hep birlikte bulmak zorundayız. Koşullar ne kadar zor olursa olsun Barış'ta ve kardeşlikte ısrar etmek dışında her yol bizleri insanlığımızdan uzaklaştırır, acılarımızı derinleştirir. Allah hepimize sabır ve akılla davranma dirayeti nasip etsin. Hepimizin başı sağ olsun."