BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.400,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dağıtılan çiçeklerle her yer yemyeşil

Yenimahalle Belediyesi'nin ücretsiz olarak dağıttığı mevsimlik çiçeklerle her yer çiçek açacak.

Abone ol

Yenimahalle Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, kendi seralarında yetiştirdiği 30 bin çiçek fidesini hafta sonu Yenimahallelilerle buluştu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, vatandaşların ister evlerine isterlerse bahçelerine dikebilecekleri çiçekleri hafta sonu pazaryerinde kendi elleriyle dağıttı. Her eve bir çiçek dağıtmak istediklerini belirten Yaşar, "Daha yeşil bir Yenimahalle için üretimini de yaptığımız bu çiçekleri Yenimahallelilere ücretsiz olarak dağıtıyoruz" diye konuştu.

Yenimahalle'nin rengarenk çiçeklerle donatılması ve vatandaşların da buna katılmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Yaşar, "Yıldız çiçeğinden cam güzeline, vapur dumanından top kadifeye kadar birçok çiçeği dün Çayyolu ve Batıkent pazarında vatandaşlarımıza 30 bin mevsimlik çiçek dağıttık. Özellikle de çocuklarımızı ön planda tutarak yaptığımız çiçeklerimizin dağıtımı ile çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren çiçeklerle ve çiçekleri koruyarak büyümelerini istiyoruz" dedi. Yaşar, vatandaşlara "Yenimahalle'nin daha 'yeşil' bir ilçe olabilmesi için siz de bu seferberliğimize sahip çıkın, çiçeklerimiz kurumasın" çağrısında bulundu.

Vatandaşların bahçelerinden balkonlarına kadar birçok alana dikimini yapabilecekleri süs bitkilerinin üretimi, Yenimahalle Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü seralarında yapılıyor. Süs bitkisi dışında çam ağacı, gül, meyve fidanları ve birçok ağacın üretiminin de yapıldığı Park Bahçeler Müdürlüğü seraları her yıl dolup taşıyor ve sonunda bu bitkiler ilçe sakinleri ile buluşuyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çiçek dağıtımının her yıl artarak yapılması bekleniyor.