BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,10
ALTIN 2.495,95
HABER /  POLİTİKA

Dağdaki kocanın eylemleri

DTP'li vekil Kurtulan'ın eşi dağda. Eylemleri bir bir açığa çıkıyor. İşte o eylemler.

Abone ol

DTP'li milletvekili Fatma Kurtulan'ın eşi Salman Kurtulan'ın 9 yıldır bölücü örgütün dağ kadrosunda bulunduğu, 3 askerin şehit edilmesi 1 kişinin öldürülmesi olayları nedeniyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle gıyabında yargılandığı ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'ne bağlı Bölükçam Köyü nüfusuna kayıtla olan, yıllardır gıyabi tutuklama kararıyla aranan ve zaman aşımı 30 yıl olan suçlardan yargılanan Salman Kurtulan'ın müebbet hapsi istendiği eylemleri şunlar:

KOD ADI PİKO

* PKK'da ‘Piko’ kod adıyla faaliyet gösteren Salman Kurtulan, 25 Aralık 1998'de, ‘Reşit’ kod adlı 34 yaşındaki Mehmet Can Gürhan, ‘Kemal’ kod adlı 27 yaşındaki Casim Dursun, ‘Fikret- Ahmet’ kod adlı 37 yaşındaki Fikri Azgan ile Hatay'ın Dörtyol İlçesi, Osmaniye ve Mersin'in Tarsus İlçesi'nde güvenlik güçleriyle çatışmalara girdi.

3 ASKER ŞEHİT OLDU, 1 SİVİL ÖLDÜ

* Salman Kurtulan, örgüt üyeleri Casim Dursun ve İzmir DGM'ce hakkında dava açılan PKK'lı İsmet Akbulut ve ‘Brüks ve Ferhat’ kod adlı teröristle birlikte 11 Nisan 1999'da ise Osmaniye'nin Dereli Köyü yoluna mayın döşeyerek, devriye gezen jandarma onbaşı Cüneyt Kırlı, jandarma çavuş Zekeriya Şahin, jandarma er Süleyman Acar’ı şehit etti. Aynı olayda Dereli Köyü sakinlerinden Uğur Dağ yaşamını yitirdi.

SİLAHLA TARADI, BENZİN DÖKÜP YAKTI

* Salman Kurtulan, örgütün dağ kadrosundaki grubu Fikri Azgan, Mehmet Can Gürhan ve İzmir DGM'de hakkında dava açılan Şahin Gümüş'le birlikte 2 Ağustos 1999'da da Adana'nın Pozantı İlçesi eski Tekir yolu üzerinde bulunan Köy Hizmetleri Şantiyesi'ni uzun namlulu silahlarla taradı. Şantiyedeki 01 FG 700 plakalı aracı da benzin dökerek yaktı.