BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

Cüneyt Ünal 3 ay sonra Türkiye'de!

Suriye'de yaklaşık 3 aydır tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal, Türkiye'ye getirildi.

Abone ol

Halep'te Ramazan Bayramı'nda esir alınan ve 87 günden bu yana kapatıldığı hücrede özgürlüğüne kavuşması beklenen gazeteci Cüneyt Ünal, dün Şam'da serbest bırakıldıktan sonra bugün kendisini kurtaran CHP heyeti ile birlikte Hatay'ın Yayladağ İlçesi'ndeki sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptı.

Gazeteci Cüneyt Ünal, CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Ankara Milletvekili Levent Gök'ün de yer aldığı 9 kişilik heyetle Suriye tarafındaki Kesep Sınır Kapası'ndaki işlemlerin ardından Türkiye'ye geçti.

CHP Hatay milletvekili Hasan Akgöl basın toplantısında şunları söyledi:

"Yaklaşık üç aydır tutuklu bulunan gazeteci kardeşimizi sağlıklı bir şekilde ailesine, ülkesine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum."

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

cuneytunal.jpg

TÜRK HALKINA TESLİM EDİYORUM

Biz aslında hem Cüneyt için hem de Beşşar Kaddumi için Suriye'ye gittik. Kaddumi ile ilgili bir açıklama yapamadılar. Ama Cüneyt kardeşimiz olaya tanık olmuştu. Beşşar'ın yaralandığını söylemişti. Biz devlet başkanı ile görüştük. Beşşar Kaddumi'nin durumu hakkında bilgi istedik. Kendisi de talimat verdi ve 24 saat içinde bilgi verilmesini emretti. Biz Suriye'den şu anda Beşşar Kaddumi ile ilgili bilgi bekliyoruz.

Biz bu çalışmaya siyasi menfaat beklentisi içine girmeden, insani duygularla, görev ve sorumluluk duygusuyla harekete geçtik. Atatürk'ün yurtta sulh cihanda sulh anlayışına bağlıyız. Yıllardır Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilerin de serbest kalmasını bekliyoruz. Bizler barışı savunduk, savaşa karşı oldumuzu söyledik. Savaş ülkelere insanlara ölüm ve gözyaşından, yıkımdan başka bir şey getirmemiştir. Türk ve Suriye halkları ortak bir geçmişi, ortak bir kaderi paylaşmıştır. Çatışmanın önlenmesi, barışın sürmesi için hepimize görev düşüyor.

Bizler heyet olarak gittik, aldık ve getirdik Cüneyt kardeşimizi. Sayın devlet başkanı da "ben sizler aracılığı ile bu kardeşimi türkiye halkına teslim ediyorum" dedi.

CÜNEYT ÜNAL GÖZ YAŞLARI İÇİNDE KONUŞTU

Gazeteci Ünal, Hasan Akgöl'ün ardından sık sık göz yaşlarına boğulduğu konuşması sırasında şunları söyledi:

"Hiç kimse ile konuşamadım bu kadar gündür. ses tonumda aksilik olursa kusura bakmayın. 90 gün sonra yuvama dönmek... çok mutluyum... Bana desteklerinden dolayı meslektaşlarıma çok teşekkür ederim. Milletvekillerimize teşekkür ederim. 90 gün boyunca hapishanede 2 metre karelik bir yerdeydim. Gözümü her açtığımda soğuk bir duvar vardı. tek bir battaniye ile yerde yattım. Şimdi evimdeyim. Dün ilkkez sıcak bir yatak gördüm. Eşime aileme kavuştum. Heyecanlıyım, mutluyum... Davranışları gayet iyiydi bir şiddet sıkıntı durumu yoktu. Halep halkı beni muhalif askerlerden zannettiği için suriye devlet askerlerine teslim edene kadar bir darp olayı yaşandı. Askerler ise çay ikram etti, şiddet olmadı. Sonra da cezaevine götürüldüm."

EŞİ DE KONUŞTU

Cüneyt Ünal'ın eşi ise "Oraya giden heyete, heyetteki tüm milletvekillerine ayrı ayrı minnetarım. Eşimi bana kavuşturdukları için teşekkürler. Bizleri yalnız bırakmayan gazeteci arkadaşlarımıza da teşekkür ederim.