BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet yazarı ile Oda TV kapıştı

Cumhuriyet Yazarı Hikmet Çetinkaya'dan Ergenekon sanığı, Hürriyet'in eski yazarı Soner Yalçın'ın Oda Tv'sine ağır sözler..

Abone ol

'Nereden nereye' dedirten gelişmeler yaşanıyor şu günlerde. Özellikle de Cumhuriyet gazetesi kesiminde.. Yakın döneme kadar Zaman grubuna ve Fethullah Gülen'e ağır suçlamalarıyla tanınan Çetinkaya'nın bu grupla dirsek teması, Ergenekon sanığı Soner Yalçın'ın sahibi olduğu Oda TV'yi çılgına çevirdi.

KAHVALTIDA BULUŞMUŞLARDI

Hikmet Çetinkaya'nın bir ay önce Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yöneticileriyle yaptığı buluşmayla ortaya çıkan depremin artçı sarsıntıları yeni ortaya çıkıyor. Vakfın davetine giden Çetinkaya ile yapılan görüşme iki saat sürmüştü.

Son zamanlarda Ergenekon davasına 'farklı bakmakla' suçlanan Çetinkaya'nın bu ziyareti, bardağı taşıran son damla oldu. İşte bu görüşme kavganın fitilini ateşledi. Uzun bir dönem aynı safta olduğu düşünülen taraflar birbirine girdi. Ziyaret sonrası geçtiğimiz günlerde sitede "Hikmet Ağabey Bizi Niye Kandırdın" başlıklı bir yazı yayımlandı.

"BİZİ NİYE SUÇ ORTAĞI YAPTIN"

Yazıda Çetinkaya'ya yönelik suçmalara yenilir yutulur gibi değildi. 16 Temmuz tarihli yazıda Cumhuriyet yazarı, ihanetle suçlanıp 'dönek' ilan ediliyordu:

"Yalansız, dolansız, çıkarsız inandık biz “kızıl atlılara...”
Nasıl sormalıyız: Bu kaçıncı? Üstelik...
Bizi niye suç ortağı yaptın; ısırdığın günahkar elmayı bize niye uzattın ağabey; bizi niye kandırdın? Çok mu safız? Aptallık derecesinde iyi niyetli miyiz?
İlk sen yazmadın mı ; “Besleme Medyanın Aslanları”nı, “ Fethullah Gülen'in 40 yıllık serüveni”ni, “Şeriat Pazarı”nı?
Biz senden öğrenmedik mi? Bizi niye kandırdın ağabey?"

"KADINI KAĞIT PARÇASI GİBİ"

İşte bu zehir zemberek yazı Çetinkaya'yı çok kızdırdı. Cumhuriyet'te 21 Temmuz'da "Fırdöndü Dönekler" başlıklı bir yazı kaleme alan yazar, Oda TV'yi hokkabazlık. döneklik ve sahtekarlıkla suçladı.

Çetinkaya, Baykal'a yönelik komplo iddialarıyla gündeme gelen İklim Bayraktar'ı ima ederek, “Kendi çıkarları için gazeteci olduğu öne sürülen bir kadını kullanıp, sonra bir kâğıt parçası gibi çöp sepetine atanlar... Fırdöndü dönekler, hokkabazlar, sahtekârlar... Bu bir Türkiye gerçeğidir...” ifadelerini kullandı.